Andreas Beck: Sol bekte de oynarım

Andreas Beck: Sol bekte de oynarım

Beşiktaş'a geldiği günden bu yana istikrarlı performansını sürdüren Andreas Beck, Eurosport.de'ye bir röportaj verdi.

Beşiktaş'ın Alman yıldızı Andreas Beck, kulübün gündeminden, hedeflerine, Mario Gomez'e, Lukas Podolski'ye ve Gökhan Gönül ile girdiği rekabete dek pek çok konuda konuştu.

İşte Andreas Beck'e gelen sorular ve cevapları:

"Süper Lig'de Başakşehir'in gerisindesiniz. Sıradaki rakibiniz Adanaspor. Ligi kazanmak hedefiniz mi?"


- Lig, her zaman için her sezon en önemli hedef. Tekrar uluslararası turnuvalara katılmak için kazanmalıyız. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde de oynuyoruz ve her futbolcu için inanılmaz bir his. Tüm taraftarlar bundan keyif alıyor. Bu sezon tekrar şampiyon olup taraftarlarımızı gururlandırmak istiyoruz.

"REKABETLE YÜZLEŞMELİYİM"

"Beşiktaş, Fenerbahçe'den Gökhan Gönül'ü transfer etti. Onunla arandaki rekabet nasıl ve rotasyonu neye göre sağlıyorsunuz?"


- Sezon başında, teknik direktörümüz bize maçların sertlik derecesine göre rotasyon yapacağını söyledi. Hocamız, hafta hafta kimin oynayacağına karar veriyor. Sadece sağ bekte değil, hemen hemen her pozisyonda en az 2 oyuncu var. Almanya ve İtalya'daki büyük takımlarda da böyledir. Bu durumla yüzleşmek ve her gün en iyi performansımı sahaya koymak zorundayım.

"Şampiyonlar Ligi'ndeki iddianızı koruyorsunuz. Ne düşünüyorsun?"

 

- Şampiyonlar Ligi'ndeki her dakikada oynadım. Her zaman oynamak istiyorum ama karar hocamızın...

"RAHATLIKLA SOL BEKTE DE OYNARIM"

"Caner Erkin'in sakatlığı sonrası sol bekte de forma giyebilir misin?"


- Almanya'da teknik direktörler beklerden her iki yerde de oynamasını beklerler. Daha önce sol bekte çok fazla maçta forma giydim. Bana görev gelirse rahatlıkla sol bek olarak oynayabilirim.

"Şampiyonlar Ligi'ne dönecek olursak, Napoli ve Benfica'nın 1 puan gerisinde 3'üncü sıradasınız. Son 16'ya kalabilir misiniz?"

- Bu grupta her şey mümkün. İlk 3 sıra birbirine çok çok yakın. Benfica ve Napoli birbirleriyle oynayacaklar. Biz ise içeride Benfica, deplasmanda Kiev ile oynayacağız. Eğer 2 maçı da kazanırsak çıkıyoruz. Yani her şey bizim ellerimizde.

"BURADAKİ BİR DERBİYİ, BAŞKA HİÇBİR ŞEYLE KIYASLAYAMAZSIN"

"Almanya ile Süper Lig arasındaki fark var mı?"


- Almanya'da tutku ve sevgi inanılmaz boyutlarda. Almanya'daki stadyumlar her zaman full doludur. İnanılmaz bir atmosfer oluştururlar. Türkiye'de de tutku inanılmaz boyutlarda. Türkiye'deki bir derbi maçı başka hiçbir şeyle kıyaslayamazsınız. Bunu yaşamanız, tecrübe etmeniz lazım. Bu sevginin, bu tutkunun, bu koşulsuz bağlılığın eşi benzeri yok.

"9 kez Almanya forması giydin. 2010'dan beri çağrılmıyorsun, sence neden?"

- Bunu Milli takım hocası Joachim Löw'e sormalısınız. Aslında burada en önemli şey, sürekli göz önünde olmak. Eğer büyük bir takımdaysanız, her hafta performansınız göz önündedir. Küçük bir takımda forma giyiyorsanız, her zaman inanılmaz oynamak zorundasınız.

"LUKAS PODOLSKİ İLE SADECE MAÇTA GÖRÜŞTÜK"

"İstanbul'a adaptasyonun nasıl oldu? Lukas Podolski ile görüyor musun?"


- Buraya adaptasyonum çok hızlıca ve kolayca oldu. Beşiktaş'ta Almanca konuşan oyuncular var. Ayrıca, Türk dilini öğreniyorum ve konuşmayı deniyorum. İngilizce ile de rahatlıkla anlaşabiliyorum.

Lukas Podolski ile sadece maçta görüştük. Zaten antrenmanlar ve maçlardan geriye çok az vakit kalıyor. Ben de bu kısa vakitleri hep ailemle geçiriyorum.

MARIO GOMEZ SORUSUNA... "HERKES KENDİ İŞİNİ YAPMALI"

"Mario Gomez, Türkiye'den ayrıldı. Politik sebepler öne çıkarıldı."


- Etrafımda olan şeylere kör değilim. Türkiye'de ve Almanya'da gündem bu tip şeylerdi. Ancak, ben hala bir futbolcuyum ve sahaya odaklanmam gerekiyor. Bence sporcular, politikacılarla sert polemikler içine girmemeli. Herkes kendi işini yapmalı. BUnları ötesinde yaşanan bazı şeyler hayatı zorlaştırıyor elbette...

"TÜRK İNSANI ÇOK SICAK VE ÇOK AKILLI!"

"İstanbul'da havalimanına saldırı olduğu zaman ailen için endişelendin mi?"


- Elbette, bunlar yaşanınca endişeleniyorsunuz. Önce havalimanı saldırısı ve başarısız darbe girişimi. Herkes sevdikleri için endişlendi. Ancak, Türk insanı inanılmaz sıcak ve akıllı. Buradaki insanlarda çılgınca bir enerji var. Herkes ana odaklanıyor ve yaşamaya devam ediyor. Ayrıca, burada yaşam hızlıca normale döndü. Hem sadece İstanbul'da yaşanmıyor böyle şeyler. Brüksel, Paris veya Münih'te de terör olayları oluyor. (Sporx)