"Arda Turan, Galatasaray'dan çok Beşiktaş'a yakın"

"Arda Turan, Galatasaray'dan çok Beşiktaş'a yakın"

TRT spikeri Ersin Düzen, Skorer TV’den Uğur Yapıcı’ya dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Düzen, Arda Turan’ın olası yeni adresiyle ilgili çarpıcı bir iddiada bulunurken Süper Lig’deki şampiyonluk favorisini de açıkladı.

Ajans Beşiktaş - İşte Ersin Düzen'in Skorer'e özel yaptığı açıklamalar:

Fatih Terim’in sık sık Ocak’ta operasyon yapılacağı yönünde söylemler kullanmasını nasıl yorumlamak gerekiyor?

Fatih hoca her maçın ya da her yenilginin ardından bunu söylemeye başladı ama benim yadırgadığım bir şey var iki sezon önce Tudor ile başlayan ve Fatih hocanın göreve geldiği bir dönem vardı eğer o dönemin benzeri olsaydı başka bir şey konuşmak mümkün olabilirdi ama sezon başında takımın başında olan, şampiyon olan ve transferleri yapan kendisi. Her türlü yetkiye sahipsiniz ama sürekli olarak bu söylemlerle kamuoyuna söylenmekte benim yadırgadığım bir durum açıkçası. Hoca geçen sezon yaptığı gibi yine devre arası transferlerine güveniyor ama bu sezonun geçen sezon gibi olacağını zannetmiyorum. Eğer Fatih hoca bugün de 8-9 puan olsun ben yine geriden gelirim düşüncesine sahipse bence çok yanılıyor. Beşiktaş’ın Trabzonspor’un çok daha fazla mazereti olmasına rağmen, dertlerini anlatma fırsatı varken bir kez bile ünal Karaman’ın mazeret ürettiğini görmedim ya da Abdullah Avcı hep sabır istedi ve camiayı bir arada tutmaya çalıştı. Galatasaray’da takım ve yönetim bir başka Fatih hoca bir başka gibi davranıyor, en büyük sıkıntı da bu. Yine de özeleştiri yaptığını hissediyorum ama Galatasaray bu şekilde devam ederse mesajlarını ocak ayı için değil sezon sonu için vermeye başlar.

Galatasaray’ın ciddi bir transfer çalışmasına gireceği belirtiliyor. Onyekuru, Arda Turan isimleri öne çıkıyor, 10 numara, sol bek ve stoper bölgelerine takviyeler olabilir. Galatasaray nasıl bir transfer dönemi geçirecektir?

Devre arası aslında Falcao’ya iyi gelecektir. Andone’nin uzun bir sakatlığı söz konusu bence Galatasaray bir forvet alacaktır. Bugün Falcao dünyanın en önemli ve en ünlü santrforlarından bir tanesi sağlıklı bir Falcao olağanüstü bir katkı sağlar. Galatasaray’ın orta sahada başka oyunculara ihtiyacı var Seri’den verim almaya çalışıyor hoca. Bence Seri savunmanın önünde tek başına oynayabilir. Muhtemelen 2-3 tane transfer yapacaktır, Arda Turan’ın hocanın elini öpmesi ve sonrasında hocanın sonrasında yaptığı açıklamalar buzların eridiğini gösteriyor. Galatasaray’a dönmesi konusunda pek emin değilim Arda’nın Galatasaray’a geri dönebileceğini düşünmüyorum. Arda eğer Başakşehir’den ayrılacaksa bana göre Galatasaray’a değil Beşiktaş’a daha yakın.

Beşiktaş ligde tarihinin en kötü başlangıcını yapmıştı ancak son dönemde 6’da 6 yaparak zirve yarışında yerini güçlendirdi. Abdullah Avcı’nın sistemi artık oturdu diyebilir misin?

Oturdu diyemem çünkü Abdullah Avcı ilk 6 haftalık süreçte sistemini takıma oturtmaya çalıştı ama futbolcu grubundan o oyunu alamayacağını anladıktan sonra Galatasaray derbisiyle birlikte seri olarak 6 maç kazanan bir Beşiktaş oldu. Taraftarı ligi kafasında bitirmişken, hocaya güvenini yitirmişken şimdi bugün sokağa çık Beşiktaş taraftarına sorsan biz şampiyon oluruz diyeceklerdir ya da başka takım taraftarları Beşiktaş’ı favori gösterecektir bunda 1. etken Abdullah Avcı’nın. Çünkü bazı şeyleri kendi kafasında da kırdı ve oyuncu grubuna göre bir şey hazırladı o yüzden aslan payı Avcı’nındır. Beşiktaş’ın şampiyonluk yarışının içerisinde sonuna kadar yer alacağını düşünüyorum.

Transferde ekonomik olarak problem var ama 1-2 takviye yapabilirlerse Beşiktaş’ı 2. Yarıda daha favori görebiliriz. Bir özeleştiri dile getireyim ben Beşiktaş’ın üst üste 3 maç kazandığını görmekte zorlanabiliriz demiştim çünkü o günkü Beşiktaş böyle bir sinyal vermiyordu bize ama bugün öyle bir Beşiktaş yok artık karşısına çıkan rakipler önlem almaya başladı.

Şampiyonluk yarışında en önde hangi takımı görüyorsun?

Potansiyel olarak Fenerbahçe’yi görüyorum. Sanırım ligin sonuna kadar keyifli bir lig olacak. Mevcut oyun olarak değil ama potansiyel olarak Fenerbahçe diyorum. 

Sivasspor 2009 yılındaki unutulmaz sezonun devamını getirip mutlu sona ulaşabilir mi?

Sivasspor’da bir şeyi merak ediyorum 6 haftadır kazanıyorlar bu seri bir gün sona erecek bir kayıp halinde Sivasspor ne yaşayabilir bu onları bozar mı bir takım istikrarsızlık acaba baş gösterir mi diye bakmamız lazım. (Skorer)

Etiketler :