Atilla Gökçe: "Yarım elma, gönül alma"

Atilla Gökçe: "Yarım elma, gönül alma"

Beşiktaş'ın 2-1 kazandığı Alanyaspor karşılaşmasını Milliyet Gazetesi spor yazarı Atilla Gökçe değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Atilla Gökçe'nin bugün Milliyet Gazetesi'nde yer alan köşe yazısı:

"Skor tabelasına değil, oyuna bakmamız gereken bir maç… Hakem de dahil, gündemin tüm olumsuzluklarına karşın Beşiktaş  - Alanyaspor maçı keyif vericiydi.
Galatasaray yenilgisinin öfkesini (hakem) ve mahcubiyetini (oyuna ortak olamama durumu) geride bırakmak isteyen Beşiktaş’ta takımca bir “gönül alma” iradesi izledik… Taraftarın çilesini takdir ediyor ve oynadıkları oyunla bir şekilde özür diliyorlardı.
Karius’un kurtarışları, zoraki sağbek Adriano’nun iki şutu, Vida’nın savaşçı performansı, Mirin ve Caner’in dikkati bir istek ve enerji gösterisiydi. Orta alanda Atiba ile Dorukhan sanki usta-çırak mesaisiyle dükkanı çalıştırıyorlardı. Quaresma, rakibe üst üste çalım atıp “madara etmek” (!) yerine daha sade, daha verimli oynama niyeti sergiledi. Sol ayağıyla attığı gol  taraftara ve Şenol Hoca’ya adanmış bir armağandı.  
Sol kanata atanmış santrfor Güven ise, oyunun hemen her rolünü, sahanın her yanını coşkuyla oynamaya çalıştı. Özgüveni, sürekli gol arayışı ve hamleleri göz okşadı. Maçın en güzel hareketlerinden biri de “ usta” Burak’ın ceza alanı içinde genç Güven’le yardımlaşması oldu. Güven’in şutu da rakibe çarpınca Ljajic’in işine yaradı. Ljajic ve sonradan oyuna giren Kagawa takımın “oturmuş”  ustalarıydı. Tamam da… İkisi de kiralık. Şunlardan hiç değilse birini  Ljajic’i- bonservisiyle- almak iyi bir hamle olabilir. 
Alanyaspor, Çek futbolcu Sural’ın ölümüyle acı çeken bir kulüp. Oyunu trafik kurbanı oyuncularını selamlamak için oynuyorlar… Sergen Yalçın’ın Süper Lig’e çiçek gibi sunduğu takım, Welinton, Caulker, Ozan Tufan, Efecan, Campos ve Cisse ile Beşiktaş’ın oyununa ortak olmaya çalıştı. Campos’un duran topu Caner’e çarpınca bir bilardo golü (!) attılar. Maç sonucu ne olursa olsun, iyi bir sezon geçirdiler.
Beşiktaş’ta Trabzonspor’un Konya’da bıraktığı iki puan nedeniyle bir rahatlama olabilir. Şampiyonlar Ligi’ne katılmalarını beklemek zor. Hiç değilse üçüncülüğü güvence altına alıp UEFA Avrupa Ligi’ne tatilden sonra girmeye çalışıyorlar.
Biliyorum, “keten helva” tadında bir kritik okuyorsunuz. Kavga ve tartışmanın herkesi yorduğu bir sezon sonunda böylesine efendice oynanan futbola da saygı duymak gerekiyor. Dahası unuttuğumuz oyunun tadını çıkarmak gerekiyor.
Bu arada can sıkan iki görüntü: Bir grup taraftar biten kongrenin ardından “Yönetim istifa!” sloganı atıyor sık sık. Kime ne yararı var? Başkan Fikret Orman, kongrede kadınlar için söylediği yakışıksız sözler nedeniyle beylerden (!) özür diledi. Tribünde bez afişlerle tüm kadınlara saygı sunabilirdi. Göremedik. Yine de Başkan’dan bir jest bekleyebiliriz. Ne de olsa iki kız babasıdır kendileri!.."