Avrupa basını Beşiktaş'ın boykot kararını konuşuyor

Avrupa basını Beşiktaş'ın boykot kararını konuşuyor

Yabancı basında büyük ses hetiren olaylı derbi sonrası, Beşiktaş'ın sahaya çıkmaması da manşetlerde yer buldu.

Ajans Beşiktaş - Tatil edilen Fenerbahçe - Beşiktaş mücadelesi sonrasında Beşiktaş bugün oynanacak olan maçın geri kalan süresi için sahaya çıkmayacağını duyurmuştu. Maç saatinde Kadıköy'de sahaya çıkmayan Beşiktaş, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde Kayserispor karşılaşması için hazırlıklarını sürdürdü.

Beşiktaş'ın maça çıkmaması yabancı basında da ses getirdi:

 Fransız basınından L'equıpe manşetine Fenerbahçe - Beşiktaş karşılaşmasını taşıdı. L'eguıpe'ta yer alan haberde, "19 Nisan'da Türkiye Kupası'nın yarı finallerinde, Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında yaşanan olayın ardından, karşılaşmanın 57. dakikasında hakem maçı tatil etmişti. İki kulüp, bu Perşembe günü buluşacaktı ancak Beşiktaş, federasyonun aldığı kararı protesto etti ve sahaya çıkmadı. Fenerbahçe finalde Akhisarspor ile karşılaşacak." ifadeleri yer aldı.

İngiliz basınından BBC Sport'ta yer alan haberde, "Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki ilk karşılaşmanın ardından, 57. dakikada Beşiktaş antrenörü Şenol Güneş'in kafasına kalabalıktan atılan bir cisim isabet etti.

Türkiye Futbol Federasyonu yaşanan olaylı derbi sonrası karşılaşmanın geri kalan kısmının seyircisiz devam etmesi gerektiğine hükmetti. Beşiktaş ise bu kararı boykot ederek sahaya çıkmadı. "Beşiktaş zor bir karar verdi. Bu şekilde kazanmak yerine kaybetmeyi tercih ederdim" diyen Fenerbahçe antrenörü Aykut Kocaman, finalde Akhisarspor takımını oynayacak.

Beşiktaş, TFF'nin maçı yeniden başlatma kararını bozmaya çalışmıştı ancak temyizleri Çarşamba günü reddedildi." ifadeleri yer aldı.

Hollanda basınından Nu Sport adlı haber sitesi haberinde, "Beşiktaş, Fenerbahçe ile yarıda kalan kupa maçının 32 dakikasını oynamak için Kadıköy'e gelmedi. Bu nedenle Fenerbahçe kupa rövanşının galibi olarak belirlenecek. 

Hakemin maçı yönetememesi ve oyundaki düzensizlikten dolayı karşılaşma 0-0 sürerken Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş'in başına gelen yabancı madde sonucu maç tatil edilmişti. Beşiktaş (62 puan), Fenerbahçe (63), Galatasaray (66) ve İstanbul Başakşehir (65) Süper Lig'de sert mücadele sürüyor. Tüm takımlar üç maç daha oynamak zorunda." ifadelerine yer verdi.

Etiketler :