"Avrupa'daki gururumuz"

"Avrupa'daki gururumuz"

Milliyet Gazetesi Spor Yazarı Bilal Meşe, Monaco-Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş, Devler Ligi’nde bir başka oynuyor... Siz adını ne koyarsanız koyun, ister ‘motivasyon’ ister ‘vitrin’ deyin... Biz, ‘Avrupalı Beşiktaş’ yakıştırmasını yaptık, valla müthiş örtüşüyor Kartal’la... Dış hatlarda rakip kim olursa olsun, Kartal’ın oynadığı futbol hem ‘keyif’, hem de ‘güven’ veriyor.. Dememiz o ki Beşiktaş, bizce tamamen psikolojik olarak ağırlığını bu kulvara vermiş... Haa yanlış mı, doğru mu, bunu onlara sormak gerekir!

Şenol Güneş de bizden farklı düşünmüyor! Çıkardığı onbire bakın, ne demek istediğimiz anlaşılır... Yani o da ayağını yere sağlam basıyor. Ne var ki, bu doğrusundan iç hatlarda zaman zaman sapmalar da yapıyor, Kartal’ın fabrika ayarlarıyla oynuyor! Haa Oğuzhan mı, Tolgay mı? Bizce de Tolgay doğru tercih. Çünkü Oğuzhan gerçek formunun biraz uzağında, yanılıyor muyuz?

Oyunun temposu düşük olabilir, ama pozisyon zenginliği inanılmaz... Pozisyonları kantara koyarsak Kartal ağır basar... İlk 5 dakikada Cenk Tosun iki pozisyon yakaladı, atamadı, canı sağolsun, iki kaçırır, ikisini atar, ne fark eder? Attığı kafa golü maçın kırılma anıdır, tam zamanında skoru eşitledi, Monaco’nun olası motivasyonunu aşağı çekti!

Gelelim Falcao’nun attığı gole... Benzetme yerindeyse yürüyerek savunmanın arasından geçti, golünü attı! Üstelik Pepe ve Adriano’nun arasında sıyrılıp golü bulmak bu kadar basit olmamalı... Neyse ki 4 dakika sonra Cenk Tosun klasına yakışır bir gol atarak, savunmacıların ayıbını örttü!

İşte teknik adam farkı burada yatıyor, Güneş hoca bu konuda da neredeyse sıfır hata yapıyor, artı işe de yarıyor... Talisca’da son zamanlarda düşüş var, yokluğu hissediliyor! Kenara alınması normal... Diyeceksiniz ki Tolgay? Yooo hakkını yemeyelim, çıkıncaya kadar müthiş oynadı, sarı kart nedeniyle kenara alındı.

Neyse, ikinci yarıya bakalım, ilk yarıdan farkı yok, yine baskılı oynayan, üreten ve öne geçen Beşiktaş idi... Valla Monaco’nun tüm maç boyunca bir organize atağını gördünüz mü? Haaa Kartal, Cenk Tosun’un galibiyet golünden sonra bocalamadı değil... Aslında Beşiktaş bir de şu ‘telaş’ durumuna çözüm bulsa, tadına doyum olmayacak! Neyse ki, bu telaş oyunun son on dakikasına yansımadı, Kartal attığı kadar, kaçırdı, gurupta büyük bir sürpriz olmadığı taktirde üst turu garantiledi.

İşin özeti dün akşam Türkiye’de neredeyse hayat durdu, farklı renkleri tutan futbolseverler televizyon başında bu karşılaşmayı izlerken bitiş düdüğüyle birlikte gurubunun lideri Beşiktaş’ı alkışladılar, hep bir ağızdan ‘SİYAH-BEYAZ’ diye haykırdılar... Helal olsun onlara, ülkemizin Avrupa’daki gurur kaynağı oldular, yüreğinize sağlık.... Ve biz de sıradaki gelsin diyor, yazımızı noktalıyoruz. (Milliyet/Bilal Meşe)

Etiketler :