Avrupa'nın yenilgisiz tek takımı: Beşiktaş

Avrupa'nın yenilgisiz tek takımı: Beşiktaş

Beşiktaş bu sezon Avrupa’da futbol ve erkek basketbolda yoluna yenilgisiz devam eden tek takım.

Futbolda Spor Toto Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 13 maçta mağlubiyet yüzü görmeyen Beşiktaş, basketbolda da Spor Toto Basketbol Süper Ligi ve FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı 7 maçın tamamını kazandı.

Süper Lig’de 9 maçta 6 galibiyet, 3 de beraberlik alan siyah-beyazlılar, topladığı 21 puanla 2. sırada bulunuyor. Şampiyonlar Ligi’nde ise 4 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik elde eden Kartal, 6 puan topladı. Siyah-beyazlılar futbolda 2 kulvarda oynadığı 13 maçta da fileleri sarstı. Kartal bu karşılaşmalarda 25 gol atıp kalesinde 12 gol gördü.

NAMAĞLUP LİDER

Sezona Ufuk Sarıca’yı takımın başına getirerek başlayan Beşiktaş Sompo Japan Erkek Basketbol Takımı da lig ve Avrupa’da oynadığı tüm maçlarda taraftarına galibiyet sevinci yaşattı. Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde oynadığı 4 maçı da kazanan ve ligin 3 namağlup takımından biri olan siyah-beyazlılar, FIBA Şampiyonlar Ligi’nde 2’si deplasmanda yaptığı 3 karşılaşmayı galibiyetle tamamladı.

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde E Grubu’nun tek yenilgisiz takımı olarak lider durumda bulunan Kartal, Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde ise Anadolu Efes’in ardından averajla 2. sırada yer alıyor. (Vatan)