Aysu Melis Bağlan: "FIFA 'İndirim için dayatma yapamazsınız' diyor"

Aysu Melis Bağlan: "FIFA 'İndirim için dayatma yapamazsınız' diyor"

Spor hukukçusu Avukat Aysu Melis Bağlan, Victor Ruiz'in Beşiktaş'la sözleşmesini tek taraflı fesih etmesini Ajans Beşiktaş'a değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Aysu Melis Bağlan'ın Ajans Beşiktaş'a yaptığı özel açıklamalar:

"Öncelikle Loris Karius'un sözleşmesini fesh ederken yaptığı bir açıklama var. Karius, bu açıklamayla FIFA'nın istediği tarzda bir açıklama yaptı. Daha sonra Max Kruse, Fenerbahçe'den ayrılırken sarı - lacivertli kalubün yaptığı bir açıklama oldu. Bu açıklamayya da Fenerbahçe Kulübü, açıklamanın nasıl yapacağı konusunda ders verdi. Şimdi Beşiktaş da Fenerbahçe'den bir şeyler öğrenerek bir açıklama yaptı. Ancak burada bizim bilmediğimiz konu, sözleşmenin şartları. Ruiz, maaşını alamadığı için mi gitti, yoksa sözleşmede yer alan başka bir maddenin yerine getirmemesi nedeniyle ayrıldı. Bunu da; FIFA'nın fesih haklı mı, haksız mı diye bakmasından sonra anlayacağız"

"Pandemi süreci başladığında FIFA, ne yaparsanız anlaşın ancak kesinlikle oyuncuya indirim oranını dayatamazsınız dedi. Tavsiye niteliğinde kararlar verdi, "Lütfen anlaşın" dedi."Dayatma yapmayın ve oyuncunun yaşam standartını düşürmeyin" dedi. Pandemi sürecinin başlarında online bir konferansa katılmıştım. Orada konuşulan rakamlar en fazla yüzde 30 indirim üzerine olmuştu.Şimdi biz Beşiktaş'ın ne kadar indirim talep ettiini ya da Ruiz'in indirim görüşmesine çağrılıp çağrılmadığını bilmiyoruz. Eğer Beşiktaş, FIFA'ya indirim görüşmesine oyuncuyu çağırdığını ve oyuncunun gelmek istemidiğini ispatlayabilirse iyi niyetten dolayı avantajlı olabilir. Ancak Ruiz de kendisine yüksek bir indirim oranı teklif edildiğini ve bu süreçte parasının ödenmediğini ispatlarsa avantajlı olur."

"Ruiz, bu fesihten minumum 30 gün önce kulübe bir ihtarname göndermiştir ve bu ihtarnamenin kulübün eline geçtiğini öğrendiği için fesihi yapmıştır. Bu ihtarnamedene bugüne kadar geçen sürede de bir ödeme yapılmadığı için sözleşmesini fesih etmiştir. Bu saatten sonra kararı FIFA verecek ve anladığım kadarıyla FIFA'nın önünde bu tip dosyalar çok olacak. Eğer Beşiktaş, Ruiz davasını kaybederse sözleşme gereksinimlerini yerine getirerek oyncunun geri kalan 2 yıllık maaşını da ödemek zorunda kalacak."