"Az atıyor, ama güzel atıyor"

"Az atıyor, ama güzel atıyor"

Hürriyet Gazetesi Spor Yazarı Kenan Başaran, Beşiktaş'ın Gaziantepspor'u 1-0 yendiği maçı kaleme aldı. Yazının ana konusu: Aboubakar

Ajans Beşiktaş - İşte Kenan Başaran'ın Hürriyet'te yer alan yazısı:

"GAZİANTEP, alan bırakmamak için uğraşırken Beşiktaş ise, Kasımpaşa maçında olduğu gibi, ısrarla göbekten gitmeye çalıştı.

Oysa Quaresma, kanatta eli hep havada bağırıp çağırdı. Fakat hiçbir arkadaşı ona top atmaya cesaret edemedi. Uzun menzilli top atabilecek en iyi adam olan İnler de kulübeydi. Kanat demişken, evet Tosic orta şansı buldu sık sık, tabii onlara orta denirse!

Bu arada Beşiktaş savunması, ikisi Atiba kaynaklı, Antep’e 3 önemli pozisyon verdi. Aynı Atiba, ofansif bölgede bir türlü dikine top atmayı ve şut çekmeyi düşünmedi. Aboubakar’ın gol attığı pozisyonun öncesinde normalde Atiba’nın şut çekmesi beklenirdi.

Aboubakar için artık fotoğraf çekildi: Belirsiz adam! İşte, yine kolay olanı değil, zor olanı yaptı. Az atıyor, ama çok güzel gol atıyor...

İLİŞKİLER BOZULUYOR MU?

TAKIMIN penaltıcısı kim? Bu neden tartışma konusu olur? Niçin Quaresma, Oğuzhan’a “Cenk atsın” diyor? Kasımpaşa maçında bazı ilişkilerin bozulduğunu düşünmüştüm, dün emin oldum!

KİEV ETKİSİ SÜRÜYOR

GÜNEŞ, oyuncu değişikliği için Tamer Tuna’ya talimat verince, “Rhodolfo çıkacak” diye düşündüm, çünkü az önce hızlı rakip karşısında dağılmıştı. Ancak Güneş, Tolgay-İnler değişikliğine gitti.

62’de Rhodolfo, bu kez Ghilas’ın topuklarını izliyordu. Ama Cezayirli mutlak golü kaçıdı. Bu pozisyonda Rhodolfo değil, Güneş dua etmeli. Zira ağır Brezilyalının geniş alanda hızlı rakiplere karşı yakalanmasına izin veren oyun şablonu kabul edilemez. Rhodolfo 70’te değil, 50’de oyundan alınmalıydı.

Beşiktaş, dün birden fazla atabilirdi, ama yenilebilirdi de. Oyun bütünlüğü yoktu. Takım, savunma ve hücum olarak ikiye bölündü. İkisi de mükemmel değildi. Beşiktaş, 3 puan kadar tatilin geldiğine de sevinmeli. Bence Kiev’in etkileri sürüyor. Güneş, aslarını hiç kupa maçlarına bulaştırmayıp, iyi bir tatil yaptırsın.

ÜÇLÜDEN BİR İKİLİ ÇIKAMADI

OĞUZHAN, Tolgay ve İnler... Ara transferde satışa çıkarsanız kapıda kuyruk olur. Ne var ki Güneş, bu üçlüden hangi ikiliyle oyuna başladıysa üst üste iki maç verim alamadı. Defans önü oynayan başarılı olurken, on numarada başlayan dökülüyor.

MAÇIN YILDIZI: ABOUBAKAR

HARİKA bir gol attı ve 3 puanı getirdi. Ama çalışkanlığıyla da bence sahanın iyilerindendi."