Babacar, Burak, Volkan ve Costa... İşte Şenol Güneş'in tüm açıklamaları!

Babacar, Burak, Volkan ve Costa... İşte Şenol Güneş'in tüm açıklamaları!

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, basın toplantısı düzenledi.

Ajans Beşiktaş - Şenol Güneş, Nevzar Demir Tesisleri'nde konuştu. İşte tecrübeli teknik direktörün açıklamaları:

Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Yeni sezonun hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Yeni sezona geçen sene şampiyon olarak giriyoruz. Bu yılki hedefimiz de o olacaktır. Geçen sene bıraktığımız yerden devam etmek istiyorum. Birinciliği boş bırakmıştık. Hedefimiz en iyi futbolu oynamak. Bu yarışta bizim için lig yarışı kadar Şampiyonlar Ligi de önemli. Geçen sene son anda elendik. UEFA'da son anda kaybettik. Umuyorum bu sene düşündüklerimiz olur. Bunların olması için çok çalışmalıyız.

Forvette bir oyuncuya ihtiyacımız var. Mutlaka almalıyız. Gökhan Töre'nin sakaltığı nedeniyle bir kanat oyuncusuna ihtiyacımız var. 2 oyuncu almamız gerekiyor. Giden gelen elbet olacaktır. Ancak 2 transfere ihtiyacımız var. İlk hazırlık kampını burada geçireceğiz. Çin kampıyla ilgili bir sorunumuz vardı. Bu konuda farklı grüşler vardı. Şu anda görünen tablo olarak 17 Temmuz gecesi gidip 1 maç oynayıp dönmek isitoyurz. Arkasında da Valladolid, Las Palmas, Real Betis ile hazırlık maçı yapacağız. 6 Ağustos'ta Süper Kupa maçımız var. Bir de burada hazırlık maçı yapacağız.

Her gün 2 idman yapıyoruz. 16 Temmuz'a kadar burada çalışacağız. Bütün takımlara sezonun hayırlı olmasını diliyorum. Bu sene yarışta olmak isteyen takımlar olacaktır. O yüzde zor bir yarış olacak. Bütün takımları, rakipleri önemsiyoruz. 18 takımda değerli ve önemli. Biz fair-play anlayışında olacağız. Farklı olmak istiyoruz. Rakipleri oynadığımız güzel oyunla yenmek istiyoruz. Rakiplerin de beğeneceği futbol oynamak istiyoruz.

Sıkıntılarımız var ancak sezon başına kadar halledeceksek sorun olmaz. Pepe geldi şu an idmanda yok. Quaresma da yok. İspanya kampına gelecekler. Dinlenmeleri lazım. Pepe ile ilgili söyleyecek birşeyim yok. Saygıyı zaten hakediyor. Son 6 yıla baktığımız zaman herhangi bir olumsuz görüntüsü yok. Herkes hata yapabilir. Önemli olan sürdürmemektir. Tecrübesiyle, yeteneğiyle, liderlik vasfıyla katkı sağlayacağını düşünüyorum. Marcelo-Atınç-Tosic-Mitrovic var. Stoper mevkiisini yeterli olarak görüyorum.

Transfer konusunda son kararı yönetim veriyor. Ben düşüncelerimi yönetime söylerim kararı onlar verir. Teknik konu idari ve ekonomik konuyla desteklenir. Oyuncunun alınabilirliği çok önemlidir. Burak Yılmaz ve Volkan Şen değerli futbolcular ama yönetime alın demedim. Biz kendi yetiştirdiğimiz oyuncuları harcamayı seviyoruz. Arda'nın karakterine çok inanırım. O duruma düşmüşse sadece Arda'nın hatası değil. Hepimizin hatası... Ama yaptığı doğru değil onu demiyorum tabii.

Burak ve Volkan yetenekli oyuncu oldukları için milli takıma giriyorlar. Şu anda bu isimler konuşulmuş değil. Teknik olarak bu isimlere olumlu bakarım. Ama bizim takımı bozacaklarsa asla almayız. Bu camiaya giren hiçbir oyuncu hata yapsa bile onu sürdürmez. Taraftarlar merak etmesin. Rakiplerle kavga ederek değil, güzellikler yaşayarak yarışmak istiyoruz. Hakemle konuşmayan, rakiple itişmeyen bir takım olmak istiyoruz. Hiçbir oyuncuya olumsuz değilim.

Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmayı kaçırdık. Hedefimiz önümüzdeki yıl gruptan çıkmak. Final oynamayı zor olarak görüyorum. Henüz ona hazır değiliz. Zoru başarmak istiyoruz. Geçen sene gruptan çıksaydık, onun üzerine bir şeyler koyabilirdik. Çıkacak olan grupta önemli. Hedefimiz Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmak iyi bir sonuçtur.

Gökhan İnler ile konuşmuştuk. Medeni, kültürlü, entellektüel bir oyuncu. Oynaması konusunda sıkıntısı vardı. Neden ayrıldığını bilmiyorum. Biraz ani oldu. Atiba-Oğuzhan-Tolgay-Necip-Talisca arasında bir yarış olacak. Şu anda o bölgeye talebim yok. Oyuncu da sıra gelmeyince kendini dışarıda görüyor. Gökhan'ı kullanamadım. Futbol böyle bir şey. Üzüntü verici bir olay.

Yusuf'u 1461'e ilk geldiği zaman tanıyorum. Yetenekli, hızlı bir oyuncu. Trabzon niye bırakıyor onu bilmiyorum. Konuşuluyor ama son karar yönetimin. Bunlar teknik olarak olabilecek oyuncular. Olumsuz bir oyuncu değil, yetenekli, iki tarafta da oynayabilen bir oyuncu.

Talisca yanlış yaptı. Mesleğine saygısızlık yapmış olur. Talisca zaten bizim oyuncumuz. Bu yıl biz de oynamak zorunda. Annesinin rahatsızlığını biliyoruz. Annesinin rahatsızlığını doktorlar tedavi eder o değil. Geç geldiği için idman eksikliği olacaktır. Performans olarak takımla çalışmak gibi olmaz. Olumsuz baktığımı, doğru yapmadığını söylüyorum. Genç ama hala çok eksikleri var. Saha dışında da eksiği var. Öğreteceğiz, başka çaremiz yok. Geldiği zaman konuşuruz. Çalışmayan oyuncunun oynama şansı da az olur. Çalışırsa dünya çapında oyuncu olur, çalışmazsa hiçbir yerde oynayamaz. Egolarımızı şişirmeyelim, onları öldürelim. Egoları öldürürken de oyuncuları öldürmeyelim. Zor bir oyuncu. Cezası olacaktır. Keşke bizim oyuncumuz olsa. Bu iş sevgi işi, antrenmana çıkacaksın, o kokuyu alacaksın, seveceksin işini.

Sanki birileri tezgah hazırlıyor. Aklım almayan şey şu. Marcelo, Lyon'u istiyor mu? Biz bir rakam istiyoruz. Vermiyorlarsa bu iş biter. Koyun satmıyoruz. Bu işin uzatılmasına gerek yok. Lyon istiyorsa versin o zaman, bizi karıştırmak için mi yapıyor. Lyon'un arkasında biri mi var? Benim aklım almıyor bazı transferleri. Benim transfer anlayışım değil. Lyon'da Lacazette'nin satılacağı belliydi. İyi para verirlerse zaten gider. Uzuyorsa işin muhabbeti bu. Yazıyorlar gidecek gidecek diye burada kaldı. Satılırsa ne olur? Doğru olmaz, konu beni aşar.

En az 20 oyuncu olmalıyız. 3'de kaleci... Sayısal olarak, mevkii olarak sıkıntımız var. Geçen sene sezon sonunda 27 kişiyle ligi bitirdik. Sağolasun yönetim kurulumuzun bir çalışması var. Acele etmiyoruz ama erken olursa iyi olur. Cenk, Süper Kupa maçında oynar tamam ama sonrası için sorun olabilir. Her zaman son dakika transferleri tutmaz. Gökhan Töre'nin şanssızlığı oldu. İyi çalışıyordu. Bir onun yerine bir de santrafora oyuncu almalıyız.

Pedro ve Milosevic iyi oyuncu ama şans bulmaları zor. Gidebilirler. Türkiye'de her takımda oynayabilirler. Biz de orada yeterli oyuncu var. Gitmelerinden yanayım. Mustafa'nın gitmesini istemem. Forvette sıkıntımız var. Neyin ne olacağı belli değil.

Transferle ilgili çok bilgim yok. Aboubakar'ı tabii ki düşünüyorum. Porto bırakmıyorsa iş bitmeli. Uzamamalı. Aboubakar olursa düşüneceğimiz forvetti uyum sağlamaya başlamıştı. Aboubakar geçen sene kafa atınca herkes kovmuştu. Şimdi herkes onu istiyor. Burak'a benzer hareketle karşı olunuyor. Gignac iyi bir oyuncu. Olursa hayır demem. Ekonomik konular bunlar. Teknik olarak karşı olmam.

Diego Costa'nın gelmesine hayır demem. Tamer hocaya teşekkür ediyoruz. Göztepe'ye gitti. Saygı duyuyoruz. Üzüldüm tabii. Her oyuncu için her ayrılan için üzülürüm. Allah gönlüne göre versin. Yardımcı hoca almayı düşünmüyorum.

Caner bir sene ayrı kaldı bizden. Bizim planımız var tabii ama Caner'i, Adriano'yu kanatta kullanmak istemiyoruz. Sonradan düşünebiliriz bunu Caner'i kanada koyarsak uçar orada. Zamana ihtiyacı var. Olumsuz değilim ama daha görmedik göreceğiz. Maç performansı farklı.

Takımı sıcağa alıştırıyoruz. Lig erken başlayacak diye. Oyuncular aileleriyle birlikte olsun istedim. Çin özel bir durum oldu. Oyuncular jetlag olacak. Hava hep sıcak olacak. Daha önce hatırlarsanız Ağustos'ta maçları geceye aldılar. Biz de onlara uymaya çalışıyoruz.

Yaş ortalaması konusunda rakamlara bakacaksınız. Beşiktaş bu sene hedefini değiştirdi yeniden yapılanmaya gidiyor derseniz başka bir şey olur. Mitrovic, Atınç, Pedro, Milosevic genç. Marcelo'yu genç mi aldık? Genç oyuncu aldık, 2 senedir veremiyoruz. Daha çok para harcadık. Doğru değil tabii ama Oğuzhan genç onun gibi olsun. Sedat gelsin oynasın. Biz yaşına bakmıyoruz. Oyuncu olarak bakıyoruz.

Lens, Ben Arfa konuşuluyor. Teknik olarak konuşamam, ekonomik durumla alakalı, isim çok. Daha çok isim var size söylemiyorum. Fiorentina forması giyen Babacar var o da gündemde. Yeni bir şey yok. İsimler var. Aboubakar olsa, Demba Ba olsa bu kadar kanat oyuncusu konusunda ısrar etmezdim. Öyle bir talihsizlik oldu ki. Demba Ba iyi uyum sağlıyordu bize. Forvette Demba Ba tipinde bir oyuncu istiyorum. Jonathas da öyle bir oyuncu. Transfer, sonunda ekonomiye dayanan bir iş.

Etiketler :