Babasının oğlu! Bursaspor - Beşiktaş maçının VAR hakemini duyunca hiç şaşırmayacaksınız!

Babasının oğlu! Bursaspor - Beşiktaş maçının VAR hakemini duyunca hiç şaşırmayacaksınız!

Beşiktaş dün deplasmanda Bursaspor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmada VAR sistemine başvurulmaması ise eleştirilere sebep oldu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında dün deplasmanda Bursaspor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşma 1-1 beraberlikle tamamlanırken karşılaşmada düdük çalan hakem Cüneyt Çakır'ın bazı pozisyonlarda 'Video Yardımcı Hakem' (VAR) sistemine başvurmaması eleştirileri de beraberinde getirdi.

Ayrıca dün oynanan Bursaspor - Beşiktaş maçının VAR hakemi Serkat Tokat'tı. Serkan Tokat, eski hakem Metin Tokat'ın oğlu. Metin Tokat'ı 21 sene önce 26 Ocak 1997 tarihinde oynanan maçtan hatırlayacaksınız...

Beşiktaş ligde şampiyonluğun en güçlü adaylarından biriydi. 26 ocak 1997 tarihinde Vanspor karşılaşmasında alınacak 3 puan, Beşiktaş’ı ezeli rakipleri karşısında avantajlı konuma getirecekti.

Karşılaşma karla kaplı bir zeminde ve soğuk havada oynandı. Beşiktaş, kaleyi tam karşıdan gören bir pozisyondan serbest vuruş kullanma hakkı kazandı. Sergen vuruşu yaparken, barajdaki oyuncular ileriye çıkınca, karşılaşmanın hakemi Metin Tokat, vuruşu tekrarlattı.

Sergen’in ikinci vuruşunda, barajdaki oyunculardan Aykut topa adeta sol eliyle smaç yaparak vurdu. o sırada, ceza sahasının içindeydi ve bu hareket net bir penaltıydı. Ancak Metin Tokat, penaltıyı vermeyerek sonuca etki eden bir hata yaptı. Pozisyonu, tribündeki seyirciler, karşılaşmayı takip eden muhabirler ve maçı anlatan spikerler penaltı olarak değerlendirirken, sadece maçın hakemi Metin Tokat bu görüşte değildi...

Tıpkı 26 sene önce olduğu gibi dün oynanan maçta VAR hakemi Serkan Tokat babası gibi skandal kararlara imza attı. 

Metin Tokat kimdir?

Metin Tokat, eski Türk futbol hakemi. Siirt kökenli bir ailenin çocuğu olarak Batman'da doğan Metin'in babası eski hakem Talat Tokat'tır. 1980 yılından 2006 yılına kadar 26 sene hakemlik yapmıştır. Hakemlik kariyeri boyunca 305 maç yönetmiştir.