Başakşehir - Beşiktaş maçının hakemiyle ilgili çarpıcı yorum!

Başakşehir - Beşiktaş maçının hakemiyle ilgili çarpıcı yorum!

Süper Lig'in 26. haftasında oynanacak Başakşehir-Beşiktaş maçına MHK, hakem Halil Umut Meler'i atadı. 

Ajans Beşiktaş - Hakem yorumcusu ve yazarı Deniz Çoban, Fanatik TV için kritik maç öncesi Halil Umut Meler ile ilgili görüşlerini aktardı ve "Ben yeterli değilim diye bağırıyor" ifadelerini kullandı.

Çoban şunları söyledi: 

"Şampiyonluğun ipuçlarını verecek maçlardan biri. Cumartesi günkü derbi kadar önemli. Maçın hakemi Halil Umut Meler için geleceğin Cüneyt Çakır'ı diyoruz ama her maçtan sonra da eleştirmeden geri durmuyoruz. Ben bu maça atanmasını isim olarak çok sorun görmüyorum ama Türk hakemliğinin gidişatı açısından çok sorunlu bir atama olarak görüyorum.

Neden? Halil Umut Meler geçen hafta Galatasaray-Konyaspor maçını yönetti. Orada G.Saray lehine bir penaltı verdi ki, bir FIFA hakemine yakışmayacak bir penaltı kararıydı. Ve vücuttan sekip dirseğe gelen (kapalı kolan) pozisyona penaltı kararı vermişti. 

Bir önceki maçına bakınca, Halil Umut Meler orada da penaltı hatası yapmıştı. Ondan bir öncki maçına bakınca orada da penaltı hatası yapmıştı. Bir sürü hatalar yapan birini haftanın en önemli maçına koyuyorsunuz. 

Hakem resmen bağırıyor, 'Performans olarak ben son haftalarda bu maçı yönetmek için yeterli değilim' diyor. 'Benim bazı standartlarımda, kararlarımda hatalarım var' diye bağırıyor. 

Ama siz MHK olarak diyorsunuz ki 'Olsun, ben en zor maça seni verdim' diyorsun. Burada oluşacak bir hakem hatasında bütün vebali MHK üzerine almış durumdadır."

Etiketler :