"Başkan Orman’ın yaptıkları ve başarıları küçümsenmeyecek kadar büyüktür"

"Başkan Orman’ın yaptıkları ve başarıları küçümsenmeyecek kadar büyüktür"

Milliyet gazetesi yazarlarından Bilal Meşe, Fikret Orman'la ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte detaylar...

Ajans Beşiktaş - İşte Bilal Meşe'nin yazısı:

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ı yıllardır tanırım, içinden geçenleri diline yansıtacak kadar cesur bir fotoğraftır. Yaptıkları, başarıları ortada... Hem stadı yıkacaksın, bir yandan yenisini yapacaksın, artı hep yarışın içinde olacaksınız. Bu zorlu süreçte iki sezon ipi göğüsleyeceksiniz, kolay bir iş mi Allah aşkına? Başkan Orman’ın yaptıkları ve başarıları küçümsenmeyecek kadar büyüktür. Stat ve transfer, başlı başına ekonomiyle paraleldir. 

Lafı eğip-bükmeden, günümüze yani duayyen ağabeyimiz Şansal Büyüka’nın Başkan Fikret Orman ile yaptığı söyleşiye gelmek istiyorum. Başkan Orman, ‘kavga yok’ dese de, biliyoruz ki, yönetim içinde sıkıntılar var, olağanüstü kongre kararının temelinde de bu yatıyor zaten. Dememiz o ki, şurada olağan kongreye 9 ay kalmış, durup dururken niye bu kararı aldınız ki Sayın Başkan? Yeni bir seçim, zaman ve para kaybıdır, bunu bilir, bunu söyleriz. Yani Başkan Orman, kongreye her yönüyle değişime uğramış, yeni heyecan ve yeni fotoğraflarla katılacak. Böylesi fotoğrafları bulmak da şu ekonomik kriz ortamında çok zordur, zor! İşin özeti Başkan, yönetimde köklü bir değişikliğe giderken, diğer bir anlamda ‘güven’ tazelemeyi de hedefliyor, haklıdır. 

Başkan, kapalı kapılar ardında konuşanlara bir kez daha meydan okurken, öfkeliydi, vucüt dilini ben böyle okudum! Bu işin bir yanı, diğer tarafı ise bir cümlesine çok takıldım! Ne diyor Başkan, “Benim motivasyonum düştüğü zaman Beşiktaş çöker”... Çökmez, çökmez merak etmeyin... Beşiktaş 115 yıllık ulu bir çınardır, geçmişte ne badireler atlattı, ama hep ayakta kaldı, en azından o güçlü dinamikleri buna izin vermez. Olağanüstü kongrede tüzükte de değişikliğe gidilecek, hangi maddeler yenilenecek, pek bilinmiyor şimdilik. Efendim, tüzük gereği bir başkan üç dönem o koltukta oturabilir, maddesi var. Yani gelecek her başkan adayı için bağlayıcı bir madde. Peki, o koltukta oturan başkan başarılıysa niye üç dönem? Başarılı olduğu süre içinde kalsın, kulübü yönetsin, işin doğrusu da budur. Başkan Orman, üç dönemi bitirdikten sonra devam etmeyeceğini, (tüzük izin vermiyor) söyledi... Ne var ki, gönlünden de geçmiyor değil. Olağanüstü kongrede bu madde de bir değişikliğe gidilir mi, gidilmez mi, bekleyip göreceğiz

Etiketler :