Batshuayi'nin yerine yeni Belçikalı!

Batshuayi'nin yerine yeni Belçikalı!

Spor Toto Süper Lig'in ilk 15 haftasında zirvenin 18 puan gerisine düşen Beşiktaş'ta ocak ayı için transfer çalışmaları hız kazandı.

Ajans Beşiktaş - Sezon başında Chelsea'den kiralanan Batshuayi'den verim alamayan Beşiktaş, forvet takviyesi için gözünü yine Premier Lig'e çevirdi.

Siyah-beyazyı takımın listesine eklediği ilk isimse Liverpool'un 26 yaşındaki forveti Divock Origi. Ancak Beşiktaş'ın Origi transfer hamlesi biraz çetrefilli olacak.

Belçikalı Batshuayi'yi sezon sonuna kadar kiralayan Kara Kartallar, parasını ödeyeceği Batshuayi'yi Liverpool'a önerecek. Karşılığında ise Origi'yi isteyecek. Liverpool kabul ederse sezon sonunda Batshuayi Chelsea'ye dönecek.

Origi ile hala sözleşme yenilemeyen Liverpool'un bu teklife sıcak bakabileceği belirtiliyor. Liverpool yönetimi, şu an için kadroda düşünmedeği Origi'nin yerine ücretini Beşiktaş'ın ödediği Batshuayi'yi tercih edebilir. Bu sezon ligdesadece 3 maçta forma giyebilen Origi'nin cevabı da belirleyici olacak.

Fotomaç'ta yer alan habere göre; 1.85 boyundaki forvet, ya Beşiktaş'a gelip sezon sonu Liverpool ile sözleşme yenileyecek ya da İngiliz ekibinin vazgeçmesiyle Beşiktaş'la devam etme seçeneği olacak. Batshuayi'nin Beşiktaş'ta 15 maçta 4 gol, 1 asist üretmesi üstünün çizilmesine neden oldu.

Son dönemde sakatlıklardan başını kaldıramayan Beşiktaş için Origi doğru bir tercih olabilir. Çünkü Belçikalı kolay sakatlanmıyor. Son olarak 2019-20 sezonunda ayak bileğinden sakatlanan golcü kısa sürede sahalara döndü. Son 6 yılda 139 günü sakatlıkla geçirdi.

Devre arası öncesi Origi hamlesine başlaması beklenen Beşiktaş yönetimi, aday listesi için farklı isimleri de araştırıyor. Devre arasında golcü transferinin zor olması nedeniyle genelde takımında fazla şans bulamayan ve sözleşme bitiş süresi yakın isimlere yöneliyor.

Daha önce Lille, Wolfsburg gibi takımların da formasını giyen Divock Origi, kulüp kariyerinde 293 resmi karşılaşmaya çıkıp 63 gol, 25 asist üretti. Oyuncunun Belçika milli takımında ise 31 maçta 3 golü var.