"Bazen evdeki hesap çarşıya uymuyor!"

"Bazen evdeki hesap çarşıya uymuyor!"

Spor Toto Süper Lig'de 27. haftanın kapanış maçında Beşiktaş, Ç.Rizespor'u deplasmanda 7-2 yendi. Köşe yazarları maçı nasıl yazdı?

Ajans Beşiktaş - Milliyet gazetesi yazarı Bilal Meşe, bugünkü köşesinde Ç.Rizespor - Beşiktaş maçını yazdı. İşte Bilal Meşe'nin köşe yazısından bazı bölümler:

Bu oyunu, heyecanıyla, mücadelesiyle, bol gol pozisyonlarıyla, ofansif taktikleriyle, atılanlar ve de atılamayanlarıyla, temposuyla, sahadaki aktörlerin sadece futbol oynama isteğiyle seviyoruz. İki takım oyuncuları öyle yan yolları tercih etmiyorlar (!) izleyenlere futbolun, futbol olduğunu anımsatıyorlar. Özeti, hem Rizespor’a, hem Beşiktaş’a bu anlamda teşekkür borçluyuz. Bize nefes kesen bir mücadele, 9 gollü bir doksan dakika izlettikleri, örnek oldukları için alkışlıyoruz.

Rakamsal gerçeklerden yola çıkacak olursak, puan cetvelinde yerleri farklı da olsa, ikinci yarıdaki karneleri birbirine yakın. Aferin yerli hocamız Okan Buruk’a, Rizespor’a harika futbol oynatıyor, hesapları, taktiği galibiyet üzerine kurulu, emeğinin karşılığını da alıyor.

Ne var ki, bazen evdeki hesap çarşıya uymuyor! Eee Beşiktaş da öyle çantada keklik değil, zirvenin diğer bir ortağı. Skor tabelası da bunu işaret ediyor. İşte bu iki faktör, haftanın son maçında ortaya konulan futbola müthiş kalite ve heyecan getirdi.

Rizespor, oyuna müthiş baskılı başladı, pozisyon üretti, gelin görün ki, başta Vida olmak üzere, Kartal’ın savunması, bu baskıya bir hayli direniş gösterdi. Bu tür baskıları aşmanın en kolay yolu golü bulmaktan geçer. Nitekim Vida kritik bir pozisyona fren koyarken, savunmadan ileri çıktı, Kartal’ın baskı adına aradığı gole imzasını çaktı.
 
Ardından Ljajic sahne aldı, klasına yakışır bir vuruşla farkı ikiye çıkarırken, Kartal’a nefes aldırdı. Ancak, futbol bu, soyunma odasına iki farklı galibiyetle gitmek isteyen Kartal’ın Vedat Muriç attığı golle farkı bire indirdi.

Burak Yılmaz’ın psikolojisini anlıyorum, tribünlerin tepkisinden etkileniyor, aslında kulaklarını her şeye kapaması gerekir! Neyse, harika bir gol attı atmasına da tribünleri tahrik etmeden dolayı sarı kart gördü. Valla bravo Şenol hocaya, Burak oyunda kalsaydı, kırmızıya da yelken açabilirdi, yerine Güven’i oyuna sürdü, doğru yaptı. 70’de Abarhoun farkı bire indirdi, ancak Güven harika bir golle farkı yeniden ikiye taşıdı. Şimdi, VAR protokolüne göre, hem Burak’ın hem de Güven’in attığı iki golde de çizgi çekilmesi gerekirdi, yapılmadı! Arkadaşlar, ofsayt veya değil, siz çizgiyi çekin, çekin de, kamuoyunun kafasında soru işaretleri kalmasın!

Maçın Beşiktaş adına kahramanı Adem Ljajic’dir...İki gol, üç asist, kolay mıdır? Artı Güven kardeşimiz, 21 dakika oynadı, bu süreçe üç gol sığdırdı, aferin ona.

Maçın özeti mi, tam tamına fileleri bulan 9 gol, bunlara iki tarafın da kaçırdıklarını ekleyin, maçın kalitesi otomatik olarak ortaya çıkar. Kartal, adıyla-şanıyla, tecrübesiyle farkındalığını ortaya koydu, iz sürmeye devam ediyor. Bu farklı yenilgi Okan Buruk kardeşimizin ve Rizespor’un başarısına asla gölge düşürmez.

Etiketler :