Beck'ten önemli açıklamalar: ''Gökhan Gönül ile rotasyona girmek...''

Beck'ten önemli açıklamalar: ''Gökhan Gönül ile rotasyona girmek...''

Beşiktaş'ın başarılı sağ beki Andreas Beck, Alman Kicker dergisine özel bir röportaj verdi, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Daha önce Christmas'ta maç yaptın mı?
"Hatırlamıyorum. Ama Türkiye'de oynuyorsanız buradaki kültüre adapte olmanız gerekir. 27'sinde de kupa maçı oynayacağız. "

Sonra Almanya'ya mı geleceksin?
"Tabii ki. Ailemle 5 gün vakit geçireceğim. Ocak ayı başında ise Antalya'da hazırlık kampımız var. Sıkışık bir program."

Sence ne kadarlık araya ihtiyacın var?
"Vücuduna ve beynine biraz sakinlik vermek kesinlikle iyi gelecektir. 2016 bizim için oldukça hreketli geçti: Şampiyonluk, yeni stat, Şampiyonlar Ligi maçları, birçok maç. Bir de tabii ülkedeki genel durum. "

Şu anda ülkedeki durumu nasıl değerlendiriyorsun?
"Maalesef korkunç manzaralar görebiliyorsunuz ama insanlar yine de her şeye rağmen pozitif olmaya çalışıyor. Bunun alternatifi var mı? Her şeye ara mı vereceğiz? Bu teröre prim vermek demektir. "

2 hafta önce Bursaspor maçının bitiminde 1.5 saat sonra bomba patladı ve 38 kişi hayatını kaybetti. 
"Yarım saat önce o noktadan geçmiştim. Patlamayı evimdeyken duydum. İlk başta panik oldum ama daha sonra alıştım. "

Bugünlerde futbola konsantre olabiliyor musun?
"Kesinlikle. Futbol önümüze bakmamız için bize enerji veriyor. Şöyle diyoruz: "Hey, daha başaracağımız bir şeyler var. Taraftarlarımızı mutlu etmek için elimizden geleni yapalım. Haydi..."

Beşiktaş'taki hedeflerin neler?
"Kesinlikle tekrar şampiyon olmak istiyoruz. Şu anda yarış biraz heyecanlı ama iyi durumdayız. "

Şu anda liderin 3 puan gerisindeniz. Başakşehir'den böyle bir performans bekliyor muydunuz?
"Şaşırtıcı gerçekten, beklemiyordum. Son iki sezonu 4. sırada tamamlamışlardı. Oldukça tecrübeli bir takım, yaptıkları gerçekten iyi. "

Geçen hafta ilk yenilginizi Kasımpaşa karşısında aldınız.
"Avrupa'nın üst düzey liglerinde Real Madrid ve Hoffenheim ile birlikte namağlup 3 takımdan biriydik. Şanssızlık. Onlar da puan kaybedecektir. "

Gökhan Gönül ile sürekli rotasyona giriyorsun. Bu durumla nasıl baş ediyorsun?
"Tabii ki her zaman oynamak isterim. Ama hocamız sezon başında çok maç oynayacağımız için bizi sürekli değiştireceğini söylemişti. Bu benim için pek alışılageldik bir durum değil ama sorun değil, yine de çok fazla maçta görev aldım ve Şampiyonlar Ligi'ndeki 6 maça da ilk 11'de başladım. "

Dinamo Kiev'e 6-0 yenildiniz ve kırmızı kart gördün.
"Kart kesinlikle hatalıydı. Orada bir müdahalem yoktu. Bizim için acı oldu. Tarihi bir şans elde etmiştik ama tek yenilgimiz bize tura mal oldu. Artık yola UEFA Avrupa Ligi'nde devam edeceğiz." (Ajansspor)