Bein Sports giderse maçlar hangi kanalda olacak?

Bein Sports giderse maçlar hangi kanalda olacak?

Bein Sports, TFF’nin küme düşme kararı sonrası yapılan açıklamada ayrılık sinyalini verdi. Vatandaşlar ise Bein Sports ayrılırsa Süper Lig maçları hangi kanaldan izlenecek araştırmaları yapıyor.

Ajans Beşiktaş - Bein Sports giderse maçları hangi kanal yayınlayacak? TFF, bu sezon küme düşme olmayacağını duyurdu. Bunun üzerine Bein Sports, Türkiye’den çekileceğinin sinyallerini veren bir açıklama paylaştı. Peki Bein Sports ayrılırsa Süper Lig maçları hangi kanaldan izlenecek? İşte merak edilenler...

Ülkemizde Süper Lig ve TFF 1. Lig maçlarının yayıncı kuruluşu olan Bein Sports ile yaşanan ilk sorun, 2020-2021 sezonu için 500 milyon dolarlık yıllık ödemesini 220 milyon dolara indirme ve bunu TL olarak ödeme isteği ile başladı. 

Kulüpler Birliği bu teklifi kabul etmeyeceklerini duyurmuştu.

Bugün yaşanan gelişmeler ise, Bein Sports'un Türkiye'den ayrılacağının sinyallerini net olarak verdi. TFF, bu sezon için küme düşmenin kaldırıldığını duyurdu.

Digiturk Spor İçeriklerinden Sorumlu Grup Başkanı Saad Saleh Al-Hudaifi, Süper Lig'in gelecek sezon 21 takımla oynanacak olmasını değerlendirdi.

Al-Hudaifi, yaptığı açıklamada ''Dürüst olmak gerekirse benim için büyük bir sürpriz. TFF'yle geçtiğimiz ay, 4 kez görüştük. Kimse bize bu konudan bahsetmedi. Tüm kulüplere durumu anlatmak için çok çabaladık. Bazı zorluklar yaşadığımızı anlatmaya çalıştık. Sadece bir taraftan değil, üç taraftan. Hepsi, 'Sizin isteklerinizi anlıyoruz, sizinle bir çözüm bulmak için çalışacağız.' dediler. Çözüm? Henüz bununla ilgili bir çözüm yok. Geçen sene Ankara'da özel bir şurada, kulüpler ve Spor Bakanlığı varken, korsan yayıncılıkla alakalı bir çözüm üretilmesi gerektiğini söyledik. Tek bir konudan bahsettik. Ligin isim hakkı yok, buna ihtiyacımız var, bu da yok. Partnerlerimizle birlikte çalışmamız gerekiyor. Kulüpler, belki diğer yayıncılar, TRT mesela. Belki özetler, belki 1. Lig. Anlamıyorum, kafamda netleşmiş değil bu durum'' dedi.

Peki yayıncı kuruluş Türkiye'den çekiilirse neler olacak, maçlar hangi kanaldan izlenecek? İşte projeler:

1- Türkiye’nin önde gelen iş adamlarından Sadettin Saran’ın sahibi olduğu ‘Saran Group’ ile bir görüşme yapılacak.

2- TFF eski başkanı Yıldırım Demirören’in sahip olduğu ‘Demirören Medya D-Smart’ yetkilileri ile masaya oturulacak.

3- Turkcell, Türk Telekom ve TRT’nin ortaklaşa yapabileceği bir yayın projesinin hayata geçmesi için planlar son aşamada.

 4- Elektrik faturalarına cüzi bir fiyat eklenerek kablolu yayın üzerinden maçların şifresiz yayınlaması konusunda öneri masada.

5- Bu projeksiyonlar çerçevesinde anlaşma sağlanacak yeni şirketle çok önemli bir konu daha görüşülecek. Bu da dekoderlerin kulüpler tarafından pazarlanması. Kulüpler kendi sattıkları dekoderlerden yüzde 40 pay alacak. Geri kalan yüzde 60’lık bölüm ise diğer kulüpler ve yayıncı kuruluş arasında paylaştırılacak. Bu şekilde abone sayısının önemli ölçüde artırılması da planlanıyor.

6- Türk nüfusunun yoğun olduğu Avrupa ülkelerinde ve Türki Cumhuriyetleri’nde yayınların pazarlanması için özel paketler hazırlanacak. (Akşam)

Etiketler :