BeIN Sports Haber frekans ayarları nasıl yapılır? Türksat'tan şifresiz izleme ayarları

BeIN Sports Haber frekans ayarları nasıl yapılır? Türksat'tan şifresiz izleme ayarları

Golleri ve özet görüntüleri yayınlayan BeIN Sports Haber kanalı nasıl izlenir? İşte BeIN SPORTS Haber kanalı Türksat uydu frekans bilgileri... D-Smart aboneleri ne yapacak?

Ajans Beşiktaş - Bilindiği üzere beIN Sports kanalları Digitürk'ün abonelerine özeldir. Dolayısıyla bu kanalları ve spor karşılaşmaları ile futbol maçlarını ücretsiz izleyebilmek mümkün değildir. Süper Lig maçları için Digitürk'in spor paketlerine abone olunması gereklidir. Ayrıca Digitürk'ün internet platformu Digitürk Play ile de maçları izlemek mümkün. 

Ancak Digitürk, önemli bir açılım yaptı ve beIN SPORTS Haber adında bir kanalı yayına aldı. Kanalda 4 ana haber kuşağıyla birlikte her saat başı Türkiye ve dünya gündeminde öne çıkan tüm gelişmelere yer verilecek. Süper Lig ve TFF 1. Lig başta olmak üzere, beIN SPORTS’un yayın haklarını elinde bulundurduğu tüm liglerdeki karşılaşmaların golleri ve özet görüntülerinin yayınlanacağı kanalda, maç öncesi ve sonrası sürpriz yayınlar, maç sırasında stadyumlara yapılacak bağlantılar ile grubun güçlü içeriği sporseverlerle buluşacak.

Kurum, yeni spor haber kanalı beIN Sports Haber'in yayınlarına kendi platformu üzerinde başlamıştı. Kanal, 25 Ekim saat 19:00'dan itibaren Türksat aracılığıyla şifresiz yayınına başladı. Peki beIN Sports Haber nasıl izlenecek?

beIN Sports Haber'in frekans bilgileri:
Uydu: Türksat 4A
Frekans: 12379
Symbol Oranı: 30000
FEC: 3/3
Polarizasyon: Horizontol (Yatay)

Frekans ayarları nasıl yapılır?
beIN Sports Haber kanalını izleyebilmek için çanak anteninizin Türksat 4A uydusuna ayarlı olması gerkiyor. Türksat 4A uydusuna dönük çanak anteniniz varsa, uydu cihazınızın kurulum menüsünden 'Frekans Ekle' (Bazı cihazlarda 'Transponder Ekle', 'Manuel Kanal Arama' veya benzeri olabilir) menüsünü açın. 'Uydu Adı' kısmında 'Türksat 4A'yı seçin. Alt kısımda bulunan 'Frekans' kısmına 12379 sayısını girdikten sonra 'Polarizasyon' kısmını 'Horizontal Yatay' olarak seçin. 'Sembol' kısmına '30000' sayısını girdikten sonra 'FEC' değeri otomatik olarak seçilecektir. Bu değerleri seçtikten sonra aramayı başlatabilirsiniz.

beIN Sports Haber, Digiturk'te kaçıncı kanalda?
beIN Sports Haber, Digiturk'te 83. kanaldan izlenebiliyor.

beIN Sports Haber, D-Smart'ta var mı?
beIN Sports Haber kanalını D-Smart platformunda izlenemesi mümkün değil. D-Smart kutuları yayınları Türksat üzerinden alsa da platfom yönetimi izin vermekdikçe yeni kanal eklemek imkansız. Ancak iki kurumun anlaşabilmesi halinde kanal, D-Smart'ın spor paketin yer alması mümkün. Yine de bu gelişme yakın gelecekte ön görülmüyor. Aynı sorun Türk Telekom'un Tivibu tv platformu için de geçerli.

Etiketler :