Belçika'da Michy Batshuayi'ye eleştiri yağmuru!

Belçika'da Michy Batshuayi'ye eleştiri yağmuru!

Beşiktaş'ın golcü oyuncusu Michy Batshuayi, ülkesi Belçika'nın Belarus'u 1-0 yendiği maçta sergilediği performansla beklentilerin altında kaldı.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ın yaz transfer döneminde Chelsea'den kiraladığı Michy Batshuayi, ülkesi Belçika'nın Dünya Kupası elemelerinde Belarus'u 1-0 yendiği maçta sergilediği performansla beklentilerin altında kaldı. Bir golü ofsayt nedeniyle geçersiz sayılan, girdiği iki pozisyonu da kaçıran 27 yaşındaki santrforla ilgili olarak ülkesinin basınında şu değerlendirmeler yapıldı:

Het Laastse Nieuws: "Basitçe söylemek gerekirse yeterince keskin değildi. Bazen de aşırı kayıtsızdı. Zaten herkesin bildiği şeyi doğruladı: Romelu'nun başına hiçbir şey gelmesin."

La Dernière Heure: "Herkesin bildiği başka bir ders: Batshuayi, bir Lukaku değil. Hatta giderek daha azı. Beşiktaş'ın yeni hücumcusu istekliydi ama takım arkadaşlarını anlamayarak onları kızdırdı. Bu da hepsinin daha az iyi oynamasına neden oldu. Milli takımdaki Çılgın istatistiklerini arttırma takıntısı takımın oyun akışkanlığını kötü etkiledi. Türkiye'deki sezonunun ona iyi gelmesini ummak gerekiyor. Çünkü gerçek bir problemle karşılaşma riskimiz var." 

Philippe Albert (Eleven Sports): "Milli takımdaki nefes kesen istatistikleri hesaba katıldığında Batshuayi, oyuna girdiğinde hâlâ uzun zamandır beklenen bir hücumcu. İptal edilen bir gol ve iki net fırsata rağmen Belarus karşısındaki işi beklenenden zor oldu. Türkiye'de güven sermayesini yeniden inşa etmeli. Beşiktaş, kendisini asla kabul ettiremediği takımların yedek kulübelerinde beş yıl seyahat ettikten sonra yeniden forma girmesi için ona altın bir fırsat sundu. Boğaz'ın kıyılarına birkaç gol yığdıktan sonra onun için her şey iyi gidecektir, göreceksiniz. Bu arada Lukaku'nun gölgesinin Kazan'ın üzerinde asılı olduğu inkar edilemez. Uluslar Ligi Dörtlü Finali veya Katar'daki Dünya Kupası'na kadar sakatlık açısından başına can sıkıcı bir şey gelmemesini ummak gerekiyor." (Asist Analiz)