Berk Hacıgüzeller, UEFA'nın kararını değerlendirdi! "Ağır bir karar oldu"

Berk Hacıgüzeller, UEFA'nın kararını değerlendirdi! "Ağır bir karar oldu"

Beşiktaş yöneticisi Berk Hacıgüzeller, Lyon maçında yaşanan olaylarla ilgili olarak UEFA'dan gelen ceza hakkında konuştu ve bundan sonraki süreci değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Nyon'daki savunmaya katılan Mali İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi UEFA'nın yaptığı itirazı ve bundan sonraki süreci değerlendirdi. Hacıgüzeller, NTV Spor'a şu açıklamalarda bulundu:

"Karar elimize geçti. Bence ağır bir karar aldı. Fakat hukuksal açıdan baktığımızda UEFA'nın taraftar kavramı geniş tutulmuş vaziyette. İstanbul'da kendi götürdüğünüz taraftarlar ile orada sizi destekleyen taraftarlar aynı statüde görünüyor. Tüm takımlar için geçerli. Beşiktaş'ın maytap atma konularında da UEFA'da kaydı bulunuyor maalesef. Tüm bunları değerlendirdiğimizde 3.5 saatlik bir duruşma neticesinde bizler umutluyduk ama maalesef kararın onaylanmış olduğu bize tebliğ edildi."

"STAT DIŞINDA DA DİKKAT ETMEMİZ GEREKİYOR"
"Başkanımız Çin'de. Döndükten sonra yönetim kurulunda değerlendirme yapacağız. Karar yeni fakat diğer taraftan baktığımızda hassas bir konu. Bir tarafta Şampiyonlar Ligi'nden men edilme tehlikesi var, bunun karşılığı mininum 30 milyon euro gelir anlamı taşıyor. Tabi diğer tarafta önümüzdeki 2 sezonda dikkatli olmak lazım. Tüm statlarda ve stat dışında bile en küçük hadisenin Beşiktaş aleyhinde kullanılması muhtemel. Duruşmada bize stat dışında tren istasyonunda Lyon taraftarlarının trenden inmesi esnasında 50 metre ötede Beşiktaş taraftarların 4 adet meşaleyi bir grubun fırlatıyor olması da dosyaya girmiş. Bu da üzücü maalesef. Dolayısıyla sadece stat dışındaki güvenlik kameralarının da etki edeceği dikkate alındığında gerçekten çok hassas 2 yıl geçirecek Beşiktaş."

"BUNUN ÖNÜNE GEÇMEK ZOR AMA..."
"Tabi genel anlamda hukuksal açıdan baktığınız zaman şiddet ve taşkınlık bir kendini ifade etme biçimi olarak görülmüyor. Hukuksal anlamda konuşuyorum, duygusal anlamda değil. Bu konunun önüne geçmek zor tabi. Stat dışında, yurt dışında da kontrol altına almak zorundayız her şeyi. Önce yönetim kurulumuzla değerlendireceğiz, sonra vizyon seçimi belirleyeceğiz." (Futbol Arena)

Etiketler :