Beşiktaş almak istiyordu, şimdiki değeri 35 milyon TL

Beşiktaş almak istiyordu, şimdiki değeri 35 milyon TL

Beşiktaş'ın 2 sezon önce kiralamak istediği ve o günlerde KAP'a bildirdiği futbolcu yeni takımında performansıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Beşiktaş'ın 2013-2014 sezonu Ocak ayında kadrosuna katmak için yoğun uğraş verdiği hatta KAP'a bildirdiği Uruguaylı futbolcu Lodeiro, sezon başında MLS takımlarından Seattle Sounders'a transfer oldu. 27 yaşındaki futbolcu, yeni takımında gösterdiği performansla MLS Ligi'nin en iyi transferi olarak lanse ediliyor.

Bunun sebebi ise Uruguaylı futbolcunun yeni takımında çıktığı 16 maçta 7 gol atıp 5 asist yapması... 10 numara bölgesinde oynayan oyuncunun kısa sürede gösterdiği bu performans Amerikan spor medyası tarafından manşetlere taşınırken Lodeiro'ya transfer teklifleri yağdığı belirtildi.

Lodeiro'nun MLS'teki performansını etkileyici olarak yorumlayan Arjantin'in Ole gazetesi, Boca Juniors'un eski yıldızının Meksika ekiplerinden Tigres'in gündeminde olduğu belirtildi.

Son yıllarda yaptığı sansasyonel transferlerle dikkati çeken Meksika ekibinin Uruguaylı futbolcu için 10 milyon euroyu (35 milyon TL) gözden çıkardığı ifade edildi.

Beşiktaş, o dönemde Lodeiro için bonservis haklarının bir bölümünü elinde bulunduran menajerle anlaşmaya varmış ancak daha sonra Botafogo yaptığı açıklamayla 'biz izin vermeden oyuncu gidemez' açıklaması yapmıştı. Siyah beyazlılar yaşanan anlaşmazlık sonrası transferden vazgeçmek zorunda kalmıştı. (Milliyet)