"Beşiktaş artık iyi bir pas takımı değil"

"Beşiktaş artık iyi bir pas takımı değil"

Beşiktaş, Süper Lig'in 28. haftasında Göztepe ile Vodafone Park'ta karşı karşıya geldi.

Ajans Beşiktaş - Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş, Vodafone Park'ta Göztepe ile karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlı takım, İzmir temsilcisini evinde 5-1'lik skorla geçerek puanını 56'ya yükseltti ve şampiyonluk iddiasını sürdürdü. Beşiktaş'ın gollerini Talisca, Medel, Dusko Tosic, Cyle Larin ve Ryan Babel kaydetti. Göztepe'nin tek golü Halil Akpınar'dan geldi. Beşiktaş, ligin 29. haftasında Akhisarspor ile deplasmanda karşılaşacak.

Goal Türkiye Editörü Onur Özgen, Beşiktaş-Göztepe maçını analiz etti. Özgen, şu ifadeleri kullandı;

"Beşiktaş, üç sezonda Şenol Güneş yönetiminde 95 lig maçına çıktı. Bu 95 maçta Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup ve Tolgay Arslan’ın üçünün de olmadığı ilk maç bu akşam oynandı.

Güneş’in takımının, Slaven Bilic’in takımından en önemli farkı orta sahanın merkezinde mutlaka en az bir oyun kurucuyla oynamasıydı (Zaman zaman orta sahada bir kesici olmadan, Oğuzhan ile Tolgay’ın birlikte oynadığı da görüldü. Geçen sezonun son beş maçında olduğu gibi). Bu sezon ise işler biraz değişti. Pas oyunundan uzaklaşan takımda bilhassa Oğuzhan’ın rolleri giderek azaldı.

Hücumda Ricardo Quaresma ile Anderson Talisca’nın başrol oynadıkları takımın artık pas oyununu oynayabilmesi mümkün değildi. Ya Quaresma’nın ortalarına dayalı ilkel bir oyuna ya da merkezden daha direkt hücum edilen, yine modern, ama pas oyunundan daha farklı bir oyuna geçilecekti. Beşiktaş çoğunlukla ilkini seçti.

Sezon içerisinde zaman zaman ise direkt hücuma geçildi. Örneğin ilk yarının sonlarındaki Osmanlıspor maçında, Güneş hem Oğuzhan’ı hem de Tolgay’ı kızağa çekip ve Atiba’nın yanına Gary Medel’i koymuştu. Herkes iki defansif orta sahayla Beşiktaş’ın daha da kısır bir görüntü vermesini beklerken, Beşiktaş o maçta zincirlerinden boşalarak hücum etmiş ve sezonun en farklı skorunu elde etmişti.

Göztepe maçında da bu defa zorunlu olarak merkezde iki defansif oyuncu yer aldı: Medel ve Necip Uysal. Yine takımın yaratıcılık konusunda sıkıntı yaşayacağı düşünülürken, ortaya çıkan sonuç Osmanlıspor maçındakine çok yakın oldu.

Ligin topla en fazla oynayan takımı Beşiktaş (%60.6), Göztepe karşısında ilk yarıda %51.7 topla oynayabildi. Ligde maç başına ortalama 420 isabetli pas yapan Beşiktaş, Göztepe karşısında ilk yarıda 177 isabetli pas yapabildi. Ama sahadaki takımın ne topla çok fazla oynamasına ne de çok fazla pas yapmasına ihtiyacı vardı. Pas yapmaya çalıştığında topu kaptırıp kalesinde golü gördü, buna karşın atılan ikinci goldeyse takımın üç pasla gole gidebildiği görüldü. Tıpkı Osmanlıspor maçında olduğu gibi. O maçta da ikinci gol üç pasla, üçüncü gol bir pasla, beşinci gol de iki pasla atılmıştı.

Beşiktaş artık iyi bir pas takımı değil. İki yıl içerisinde takımda birçok oyuncu değişti, oyuncularla birlikte oyun da değişti. Atiba, Oğuzhan, Tolgay ve Quaresma döndüğünde oyun neye evrilir bilinmez, ama kalan altı haftada Beşiktaş için en iyi çözüm direkt oyun gibi görünüyor."

Etiketler :