''Beşiktaş, Avrupa'nın en büyüklerinden biri olacak''

''Beşiktaş, Avrupa'nın en büyüklerinden biri olacak''

Beşiktaş'ın eski oyuncularından Dentinho'dan açıklamalar var: "Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'ne çeyrek finale çıkar"

Beşiktaş'ın eski oyuncularından, şu anda Shakhtar Donetsk forması giyen Dentinho, siyah-beyazlıların Şampiyonlar Ligi'nde Benfica ile oynayacağı mücadele öncesinde Portekiz basınına dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Benfica'nın Beşiktaş'ı yenmesinin oldukça zor olduğunu söyleyen Brezilyalı oyuncu, "Benfica için kesinlikle kolay olmayacak. Beşiktaş'ın evinde oynamak çok zor. Çok az takım, Beşiktaş'ın stadından galibiyetle ayrılabilir. İnanılmaz bir atmosfer var. Benfica çok tecrübeli, harika bir takım ve bu tarz maçları oynadı. Ancak Benfica iyi bir takım olsa da, kolay olmayacak, İstanbul'da kazanmak için üzerinde çok kafa yormaları lazım" dedi.

"BEŞİKTAŞ ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE ÇEYREK FİNALE ÇIKABİLİR"

Beşiktaş'ın çeyrek finale çıkacağına inandığını kaydeden Dentinho, "Beşiktaş iyi bir takım, harika oyuncuları var. Ofansif bir oyun oynuyorlar ve defansif olarak da sıradışı bir duruşları var. Quaresma da harika tekniği olan bir oyun kurucu ve hala hızını koruyor. Bir kere Napoli'de kazanmak ve Benfica deplasmanında berabere kalmak kolay değil. Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkabilir, ben çıkacaklarını düşünüyorum" diye konuştu.

"RONALDO VE MESSI BİLE TRANSFER EDİLEBİLİR DENİYORDU"

Beşiktaş'ta oynadığı dönemde Messi ve Cristiano Ronaldo'nun bile transferinin mümkün görüldüğünü belirten 27 yaşındaki oyuncu, "Ben Beşiktaş'ta oynuyorken, güçlü bir kulüp oluşturuluyordu ve istenilen her oyuncuyu transfer edebilecek para da vardı. Başkan kazanan bir takım yaratmak için her şeyi yapmaya hazırdı ve oyuncular da bu hedefi kabul ediyordu. Para hiçbir zaman sorun olmadı ve her oyuncunun, hatta Cristiano Ronaldo ya da Messi'nin bile transfer edilmesinin zor olmayacağı söyleniyordu" ifadelerini kulllandı.

"BEŞİKTAŞ AVRUPA'NIN EN İYİ TAKIMLARINDAN BİRİ OLABİLİR"

Beşiktaş'ın her yıl Şampiyonlar Ligi'nde oynaması durumunda Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biri olacağını belirten hücumcu, "Beşiktaş büyük oyuncuları transfer ederek Avrupa'nın en iyi takımlarından biri olabilir. Beşiktaş'ı Avrupa'da oldukça saygın bir kulüp yapmak için büyük bir istek var. Kısa dönemde bu kolay olmayacaktır, ancak Beşiktaş Avrupa'da boy göstermeye devam ederse, işleri kolaylaşır" diyerek sözlerini noktaladı.

DENTINHO KİMDİR? SHAKHTAR'DA NELER YAPTI?

2012/13 sezonunda kiralık olarak Beşiktaş'ta oynayan ve hayal kırıklığı yaşatan Dentinho, Shakhtar Donetsk'te kalıci bi isim olmayı başardı ve geçtiğimiz günlerde 5 yıllık yeni bir sözleşme imzaladı. Dentinho, bu sezon Shakhtar Donetsk'te 21 maçta 1022 dakika süre alırken, 4 gol ve 1 asistlik bir performans sergiledi. (Sporx)