Beşiktaş Avrupa'ya gidemeyebilir

Beşiktaş Avrupa'ya gidemeyebilir

Süper Lig'i yakaladığı çıkışla 3. sırada tamamlayan Beşiktaş, UEFA'nın kararı sonrası Trabzonspor'un men edilmesiyle bir anda kendini Şampiyonlar Ligi'nde bulmuştu. Ancak bu durum siyah-beyazlıları da Avrupa'dan uzaklaştırabilir.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ta Şampiyonlar Ligi heyecanı başladı. Ligi 3. bitiren ancak Trabzonspor'a CAS'tan gelen karar sonrası bir anda Devler Ligi potasına giren siyah-beyazlıların yol haritası belli oldu.

Şampiyonlar Ligi'ne 2. ön eleme turuyla başlayacak Beşiktaş, seribaşı konumda...

2. VE 3. ÖN ELEME TURLARI TEK MAÇ

Ayrıca corona virüsü salgını sürecinde UEFA'nın yeniden belirlediği fikstür kapsamında 2. ve 3. ön eleme turları tek maç üzerinden, play-off etabı çift maç üzerinden yapılacak.

Bu nedenle siyah-beyazlılar seri başı gireceği 2. ön eleme turunda tek maçlar işi bitirecek. 25-26 Ağustos tarihlerinde yapılacak 2. ön eleme maçlarında Kartal'ın muhtemel rakipleri arasında PAOK, AZ Alkmaaar ve Lokomotiv Zagreb bulunuyor.

3. ön elemeye de seri başı katılacak Beşiktaş, yine tek maç üzerinden oynayacak. 15-16 Eylül'deki etapta Krasnodar ve Rennes şu an kesinleşen rakipler, V.Plzen ile Rapid Wien de 2. ön elemeyi geçerse gelecek rakipler...

Play-off aşaması ise çift maç üzerinden 22-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Beşiktaş'ın grup aşamasına gelebilmesi için önünde sadece 4 maç olacak. Grup karşılaşmaları da 21 Ekim'de başlayacak.

FİKSTÜR DEĞİŞİNCE...

Ancak pandemi olmasaydı, farklı bir durum işleyecekti. Normal süreç işleseydi Beşiktaş, kendi ülkelerinde Şampiyonlar Ligi vizesi almış takımlardan Başakşehir, Manchester United, Inter, Sevilla ve Shakhtar'dan birinin 2019-20 Avrupa Ligi şampiyonluğunu alması halinde 3. ön elemeden giriş yapacaktı. Ancak pandemi nedeniyle fikstür sıkışınca 2. ve 3. ön eleme maçları tek maça düşürüldü ve bu durum rafa kalktı.

AVRUPA'YA GİDEMEYEBİLİR

Şampiyonlar Ligi aşamasına gelen Beşiktaş için kötü bir senaryo da mevcut. Sezonu Süper Lig'de 3. sırada kapatan Beşiktaş, normal şartlarda UEFA Avrupa Ligi'nde direkt gruplara kalmıştı. Ancak Trabzonspor'un yaşadığı durum sonrası Avrupa'dan çekilmesi, Beşiktaş'ı Şampiyonlar Ligi ön elemelerine taşıdı. Ancak Beşiktaş, 2. ön eleme turunda elenirse, Avrupa Ligi 3. ön eleme turuna düşecek, orada da istediği sonucu alamazsa ekim ayını göremeden Avrupa'ya veda edecek.

Son dönemde ekonomik olarak sıkıntılar yaşayan Beşiktaş'ta Şampiyonlar Ligi gruplarına kalınması halinde ciddi bir rahatlama olacak. Ön eleme turlarındaki galibiyetler, gruplara katılım, yayın ve reklam gelirleriyle beraber siyah-beyazlıların kazancı bir anda 20 ila 25 milyon euro arasında bir seviyeye gelecek. (Milliyet)

Etiketler :