Beşiktaş - Bursaspor maçı ÖZET İZLE (BJK Bursa maç özeti)

Beşiktaş - Bursaspor maçı ÖZET İZLE (BJK Bursa maç özeti)

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Bursaspor ile karşılaştı. Maçta neler yaşandı, önemli dakikalar, önemli pozisyonlar bu haberde... 

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş, sahasında Bursapor engelini 2-0'la geçerek üst üste 2. galibiyetini elde etti. Maça damga vuran isim ise 2 gol atan yeni transfer Burak Yılmaz oldu. 

Geçtiğimiz hafta deplasmanda Antalyaspor’u 6-2 yenen Beşiktaş, Bursaspor ile ligin ilk yarısında oynadığı maçtan 1-1 berabere ayrılmıştı. Karşılaşmayı Mete Kalkavan yönetti. Kalkavan’ın yardımcılıklarını Süleyman Özay ve Erdem Bayık yaptı. Volkan Bayarslan dördüncü hakem oldu.

Vodafone Park'ta tarafatının yoğun desteğiyle maça başlayan Beşiktaş ilk yarıda aradığı pozisyonlar bulamadı. Ancak 40. dakikada Lens'in ortasında Burak çok güzel önüne aldı ve aynı güzellikte uzak köşeye bıraktı. Beşiktaş formasıyla son olarak 2007'de Trabzonspor deplasmanında gol atan golcü isim, 4130 gün sonra gol sevinci yaşadı.  62. dakikada orta sahada topu kapan Burak Yılmaz, bireysel çabasıyla sürüklediği atağı nefis bitirdi ve farkı ikiye çıkaran isin oldu. Kalan bölümde Bursaspor'un Yusuf ile gol bulma çabaları sonuç vermedi ve mücadele ev sahibinin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Böylece Beşiktaş, haftayı 36 puanla tamamlarken, Bursaspor 24 puanda kaldı. 

BURAK'A TRİBÜNLERDEN DESTEK

Burak Yılmaz, Beşiktaş'a transfer olduktan sonra Vodafone Park'ta ilk kez tribüne çağrıldı. Beşiktaş taraftarları, Burak Yılmaz'ı tribünlere çağırdı ve golcü oyuncu da alkışlarla karşılık verdi. Burak'ı 4 tribünün de ayrı ayrı çağırmış olması dikkat çekti.

Beşiktaş'la Bursassopr arasında oynanan maçın 40. dakikasında ilk golünü atan Burak, golün ardından büyük sevinç yaşadı. Burak'ın golünden sonra ise Vodafone Park hoparlörlerinde Yeni Türkü'nün Aşk Yeniden yarkısı çalındı.

KAGAWA İLE İLK KEZ

Siyah - beyazlıların devre arasında kadrosuna kattığı ve çıktığı ilk maç olan Antalyaspor karşılaşmasında 2 gol atan Kagawa, Vodafone Park'a ilk kez ayak bastı. Karşılaşmaya yedek başlayan Japon futbolcu, mücadele öncesi kendisini tribünlere çağıran taraftarların sevgi gösterisine Japonya'ya özgü selam ile karşılık verdi.

ÖNEMLİ DAKİKALAR

24' Lens'in sağ taraftan ortaladığı topa ceza sahasında Burak vurdu, top auta gitti.
36' Ljajic'in kullandığı serbest vuruşta baraja çarpan top kornere gitti.
40' Lens'in asistiyle ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Burak, düzgün bir vuruşla topu kalecinin solundan ağlarla buluşturdu 1-0.
45' Vodafone Park'ta ilk yarıyı 1-0 önde tamamladık.

46' İkinci yarı başladı.
46' Latovlevici çıktı, Lima oyuna girdi.
50' Ljajic'in şutunda kaleci güçlükle topu kornere gönderdi.
54' Saivet çıktı, Shehu oyuna girdi.
55' Aytaç sarı kart gördü.
56' Ljajic'in kullandığı serbest vuruşta top kalecinin ellerinde kaldı.
58' Ljajic'in sert şutunda top kaleciden döndü.
62' Orta sahada rakibinden topu kapan Burak, ceza sahasına girdi ve harika bir vuruşla topu kalecinin solundan bir kez daha ağlara gönderdi 2-0.
67' Lens'in yerine Kagawa oyuna girdi.
73' Güven çıktı, Caner oyuna dahil oldu.
75' Aytaç çıktı, Chedjou oyuna girdi.
82' Adriano'nun yerine Necip oyuna girdi.
87' Caner sarı kart gördü

UMUT NAYİR'DEN FAİR-PLAY ÖRNEĞİ

Beşiktaş’ın sezon başında Bursaspor’a kiralık gönderdiği Umut Nayir yarın akşam Vodafone Park’ta farklı duygular yaşıyor. 25 yaşındaki golcü futbolcu transferin son günü kiralık olarak yeşil-beyazlı takımın kadrosuna katılmıştı. Bu sezon Süper Lig’de çıktığı 13 maçta 3 gole imzasını atan Umut, Beşiktaş’a karşı kariyerinde ilk kez görev yaptı. 

Bu akşamki Beşiktaş - Bursaspor maçında forma giyen Umut Nayir, karşılaşmanın ilk yarısında fair-play örneği gösterdi. Bir taç pozisyonunda hakem topu Bursaspor’a verirken, Umut Nayir 'top benden çıktı' dedi. Bunun üzerine hakem Mete Kalkavan'a hakem tacı Beşiktaş’a verdi.

BEŞİKTAŞ HANGİ 11'LE SAHAYA ÇIKTI

Siyah - beyazlıların Bursasspor karşısında mücadele ettiği 11 şu şekildeydi: Karius Gökhan-Vida-Mirin-Adriano Atiba-Dorukhan Lens-Ljajic-Güven Burak Yılmaz

BURSASPOR HANGİ 11'LE SAHAYA ÇIKTI?

Ajans Beşiktaş - Bursaspor'un mücadeleye başladığı 11 şu şekildeydi: Muhammed, Umut, Vergini, Ertuğrul, Barış, Badji, Aytaç, Latovlevici, Yusuf, Saivet, Umut Nayir

MAÇ ÖZETİ İZLEYİN

Etiketler :