"Beşiktaş, Cicaldao'nun Pjanic'e yaptığı baskıya rağmen..."

"Beşiktaş, Cicaldao'nun Pjanic'e yaptığı baskıya rağmen..."

Beşiktaş ile Galatasaray'ın Vodafone Park'ta karşı karşıya geldiği mücadele, siyah-beyazlıların 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. Fanatik Gazetesi yazarı Erman Özgür, Beşiktaş-Galatasaray derbisini değerlendirdi. İşte o yazı...

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş ile Galatasaray'ın Vodafone Park'ta karşı karşıya geldiği mücadele, siyah-beyazlıların 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. Fanatik Gazetesi yazarı Erman Özgür, Beşiktaş-Galatasaray derbisini değerlendirdi. İşte o yazı...

Beşiktaş Cicaldao'nun Pjanic'e yaptığı baskıya rağmen bu oyuncunun organizasyonları ile topa sahip olduğu ilk yarıda Galatasaray ceza sahasına kolay girdi. Batshuayi ve Teixeira'nın final yapma konusunda kötü oynayışları Beşiktaş'ın etkili oyunu golle süslemesinin önüne geçti. Galatasaray ilk bölümdeki baskının bittiğini Cicaldao'nun attığı şık golle ilan etmesine rağmen Umut Meraş'ın kestiği top ve ön direkte Larin'in Muslera hatasında golü atması ile attığı golün avantajını çabuk kaybetti.

Oyun genişledi

Maçın ikinci yarısı yine Beşiktaş'ın topa hakim olduğu, yine Diagne'nin topu önde tutamadığı, Beşiktaş'ın pozisyon üretme konusunda zorlandığı bir hikaye ile başladı. Skorun dengesi galibiyet için Galatasaray'ı cesaretlendirdiği anda Fatih Terim oyuna Babel ve Halil'le müdahale etti. Fakat golü bulan Ghezzal kornerinde Necip asisti ile Larin'le yine Beşiktaş oldu. Bu gol ile genişleyen oyun, bulunan boş alanlar ve iki takımın da gol araması maçın biraz daha derbi heyecanına kavuşmasına yetti.

Çok değerliydi

Bu git-gelli oyunda Fatih Terim hamleleri devam ederken Galatasaray aradığı fırsatı Vida'nın elinde bulmasına rağmen Ersin, Mostafa Mohamed'in penaltısını kurtararak maçın en değerli kurtarışına imza attı. Sonuçta maçın kaderini sezona iyi başlayamayan iki isim, hücum hattında bu sezon belki de ilk kez iyi oynayan Larin ve kurtardığı penaltı ile Ersin belirledi. Galatasaray tarafında ise bu oyunun karşılığı en fazla 1 puandı, o da Beşiktaş formsuz olmasına rağmen kazanılamadı.