Beşiktaş dergisinin Mayıs sayısında neler var?

Beşiktaş dergisinin Mayıs sayısında neler var?

Beşiktaş Dergisi mayıs sayısı yayınlandı. Peki yeni sayıda neler var? İşte detaylar...

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Dergisi’ni bjk.com.tr adresine girerek veya Beşiktaş JK uygulamasını indirerek telefonlarınızdan, tabletlerinizden ve bilgisayarlarınızdan okuyabilirsiniz.

İşte Beşiktaş Dergisi’nde yer alan konular:

* Başkanımız Sayın Fikret Orman’ın Beşiktaş ailesine mesajları...

* Beşiktaşımız’a sezon başında kiralık olarak gelen Adem Ljajic, özellikle ikinci yarıda yükselen performansıyla büyük alkış aldı. A’dan Z’ye her şeyi sorduğumuz başarılı futbolcu, Beşiktaş dergisine çok önemli açıklamalar yaptı. Takımımızda ve Türkiye’de çok mutlu olduğunu söyleyen Adem, önümüzdeki sezon da Siyah-Beyaz formayı giymeyi hayal ettiğini belirtiyor.

* Beşiktaşımız’ın 100. yıl şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan eski defans oyuncumuz Ronaldo Gui

* Ulu Önderimiz Atatürk’ün, Samsun’da milli mücadeleyi başlatarak, Türk Milleti’ne bağımsızlığı için yeşil ışık yaktığı en önemli gündür 19 Mayıs 1919... 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, bu nedenle ulusumuz için apayrı bir önem taşımaktadır. Bugünün, Beşiktaş için de çok büyük anlamı vardır. Çünkü 19 Mayıs’ı Türkiye’ye armağan eden, en büyük Beşiktaşlı Atatürk’tür. 19 Mayıs’ı, Gençlik ve Spor Bayramı’na dönüştürmek ise bir Beşiktaş zaferidir.

* “Tolga” kelimesi, “savaşta, askerlerin başlarını korumak için giydikleri demir başlık” anlamına geliyor. Adına yakışan bir spor dalı ve bu spor dalında da yine adına yakışır bir bölge seçmiş durumda Tolga Özbahar. O, bir hentbol savaşçısı... Beşiktaş’ın savaşçı pivotu... Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımımız’ın başarılı golcüsü Tolga Özbahar’ın çok özel röportajı Beşiktaş Dergisi mayıs sayısında...

* Kulübümüzün efsane sponsoru Beko ile toplamda 7 lig şampiyonluğu ve 21 kupa ile önemli başarılara imza attığı 20 yıllık iş birliği, Beşiktaş JK Müzesi’nde açılan özel bir sergiyle, Kara Kartal’a gönül verenlerle buluştu. 20 Mayıs’a kadar sergimizi gezebilirsiniz.

* Futbol takımımızın maçlarının tüm detayları ve çok özel fotoğrafları...

* Futbolcumuz Burak Yılmaz’ın astrolojik portresini ISAR CAP, Danışman Astrolog Betül Alakır yazdı.

* Ceren Kestirengöz... Beşiktaş’ın genç, sempatik ve neşeli smaçörü... Maçlarda onu sahada fark etmemek mümkün değil. Uzun boyuyla olsun, yüzünden eksiltmediği gülüşüyle olsun, başına taktığı bantla olsun tüm dikkatleri üstüne çeker. Bu sezon yaşadığı şansız sakatlık sonrası sezonu erken kapatmak zorunda kalan Ceren, Beşiktaş dergisi mayıs sayısına konuk oldu.

* Tarih 1 Haziran 1986... Yer Avni Aker Stadı... Trabzonspor-Beşiktaş maçı... Galatasaray ile sezon boyunca süren şampiyonluk yarışının sonuçlanacağı ve sadece bir takımın mutlu sona ulaşacağı tarihi maç... O günü; kalesinde devleşen Zafer Öğer’e, attığı golle şampiyonluğu getiren Gökhan Keskin’e, Trabzonsporlu futbolcu Hami Mandıralı’ya, maçın hakemi Talat Tokat’a, gazeteci-yazar Sanlı Sarıalioğlu’na, Beşiktaşlı taraftar Cevdet Fidan’a kadar herkese sorduk...

* Ressam Nihat Evren Derman’ın “Gün Doğarken Beşiktaş” isimli yağlıboya çizimi ve hikayesi Beşiktaş Dergisi mayıs sayısında... Dijital posteri bjk.com.tr adresinde...

* On parmağında on marifet olan, sinemadan müzikale birçok farklı alanda karşımıza çıkan ve hepsinde bizi büyüleyen bir yeteneğe sahip Şevval Sam, Beşiktaş dergisinin mayıs sayısına konuk oldu.

* Beşiktaşımız’da 1995-96 sezonunda kiralık olarak oynayan Eyjolfur Sverrisson, futbolu bıraktıktan sonra yoluna teknik direktör olarak devam etti. Yıllar sonra İzlanda’nın başkenti Reykjavik’te bulduğumuz Sverrisson, tüm röportajda boyunca Beşiktaş’tan eski bir sevgili gibi bahsetti. Oğlunun adını “Kartal” koyacak kadar Beşiktaş aşığı olan İzlandalı eski futbolcumuzun son sözleri de Türkçe “Çok seviyorum abi!” oldu.

* Yolumuza Ankara’da Songül Can ile başlayıp, Bayburt’a Ayşe anaya kadar uzandık. Bu kendileri ve gönülleri güzel, yürekleri kocaman kadınlar, Analı-kızlı köşemize konuk oldu.

* 1950 yılında Türkiye Milli Takımı’nı temsilen ABD’de bir turnuvaya katılan Beşiktaşımız, ABD Milli Takımı’nı 5-0 yener ve “Amerikalılar’ı futboldan soğutan takım” olarak tarihe geçer. Bu turnuvaya özel sadece elli adet basılan maç günü hatıra kitapçığı, İngiltere’de bir Manchester United taraftarının dozlu raflarından su yüzüne çıktı. İşte bu yazıda, dergimizin yazarlarından Andrew Simes’in de aralarında bulunduğu bir grup Beşiktaş sevdalısının, bu nadide belgeyi Beşiktaş JK Müzesi’ne kazandırmasının hikayesini okuyacaksınız.

* Beşiktaş Kadın Futbol Takımı Oyuncumuz Zeynep Gamze Koçer hakkında bilmediğiniz her şey bu ankette... İlkleri, enleri, hayalleri, hayat felsefesi ve daha fazlası Beşiktaş Dergisi mayıs sayısında...

* 2018-19 sezonunda 1. Lig’de mücadele eden erkek voleybol takımımız, final grubunu ikinci sırada tamamladı. Önümüzdeki sezon Efeler Ligi’nde oynamaya hak kazanan Siyah Beyazlılarımız’ı kutluyoruz.

* Profesyonel spor hayatımdan sonra ne yapmalıyım? Başarılarımın üstüne daha farklı neler koyabilirim? Nasıl para kazanmaya devam edebilirim? Ticarette marka yaratmak, pazarlama ve satışıyla ilgilenmek bu konuda güvenli bir hamle mi? Bu ve daha fazla soru zihnimizi kemiriyor... Sorularında cevabını bulabileceğiniz, ulusal ve uluslararası alanda deneyimler kazanarak bu deneyimlerini projeye dönüştüren Özge Kırdar Kinasts ile Spor ve Pazarlama Yöneticisi Handan Kaloğulları keyifli bir röportaj gerçekleştirdi.

* 1920-21 Pazar Ligi’nde İttihat ve Pera ile berabere kalan Beşiktaş, diğer maçlarında enosis ve stella takımlarını gol yemeden mağlup etti. Lig bittikten sonra yayınlanan sıralamaya bakarak, Beşiktaş’ın sonucuna ulaşamadığımız Dork Fikstürü’nü de (hükmen veya fiilen) galibiyetle geçtiğini anlıyoruz. Serhan Oytun Eroğlu, tarihe ışık tutan yazılarıyla Beşiktaş Dergisi mayıs sayısında…

* Siyah Beyaz sevdasını gittikleri farklı coğrafyalarda dalgalandıran Kartal yürekli taraftarlarımız Beşiktaş Dergisi mayıs sayısında...

* Beşiktaşımız’ın sosyal medyadaki yansımaları, istatistikler ve en beğenilen içeriklerimiz... 

* Alanya Beşiktaşlılar Derneği’nin kuruluşu, misyonu, ve faaliyetleri...

* Şair Vedat Özdemiroğlu’ndan Şenol Güneş şiiri... 

* Bisiklet sporu yazarımız E. Burak İzmirlioğlu, Salcano Marmaris Granfondo’da yaşananları sizler için yazdı.

* İleri Sürüş ve Sportif Sürüş Eğitmeni Kaan Özşenler, otomobil dünyasındaki gelişmeler, yarışlar ve test sürüşleriyle her ay Beşiktaş Dergisi’nde... Kaan Özşenler, bu sayımız için 29. Ege Rallisi’ni yazdı.

* Teknoloji dünyasındaki yenilikler, yeni ürünler...