Beşiktaş en erken nasıl şampiyon olur?

Beşiktaş en erken nasıl şampiyon olur?

Siyah-beyazlılar, Süper Lig tarihindeki 16. şampiyonluğuna artık çok yakın. Peki Beşiktaş hedefine ne zaman ulaşabilir?

81 puanla ligin zirvesinde yer alan Beşiktaş, kalan maçlarda dört puan topladığı takdirde rakiplerinin sonuçlarına bakmaksızın şampiyonluğu garantileyecek. Yani Kartal kalan üç maçtan bir galibiyet bir beraberlik alırsa, Fenerbahçe ve Galatasaray tüm maçlarını kazansa bile kupaya uzanacak.

Bu hafta Fenerbahçe BB Erzurumspor'u, Galatasaray ise Gençlerbirliği'ni yenemezse önümüzdeki hafta, yani 40. haftada Beşiktaş şampiyonluk maçına çıkıyor.

Kartal, bu durumda ligin bitimine iki hafta kala, 8 Mayıs'ta Galatasaray derbisini kazanması halinde şampiyonluğu garantiliyor.

Beşiktaş'ın maç tarihleri

Siyah-beyazlılar, Spor Toto Süper Lig'in 40. haftasında Galatasaray deplasmanına gidecek. 8 Mayıs'ta oynanacak mücadele saat 20.30'da başlayacak.

Sergen Yalçın'ın ekibi 41. haftada Fatih Karagümrük'ü konuk edecek. Vodafone Park'taki mücadele 11 Mayıs'ta saat 20.30'da başlayacak. Siyah-beyazlılar sezonu İzmir'de kapatacak ve 15 Mayıs saat 20.30'da Göztepe deplasmanında mücadele decek.

Beşiktaş ve Fenerbahçe arasındaki ikili averajda kim önde?

Sezon sonunda Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin ligi aynı puanda tamamladığını var sayarsak, şampiyonlu belirlemek için ikili averaja bakılacak. Sezonun ilk yarısında Kadıköy'de oynanan maçı Beşiktaş 4-3 kazandı.

Vodafone Park'taki mücadele ise 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Bu durumda 4 puanı olan Beşiktaş, 1 puanı olan Fenerbahçe'nin önünde ligi zirvede tamamlayacak.

Beşiktaş ve Fenerbahçe arasındaki ikili averajın tablosu
Sıra    Takım    Puan    Averaj
1    Beşiktaş    4    +1
2    Fenerbahçe    1    -1

Beşiktaş ve Galatasaray arasındaki ikili averajda kim önde?

Fenerbahçe son düzlükte geride kalır, Beşiktaş'ın olası puan kayıplarından sona Galatasaray siyah-beyazlılar ile puanları eşitlerse ve lig o şekilde tamamanırsa ne olacak?

Galatasaray-Beşiktaş derbisi oynanmadan bunun tam bir yanıtı yok fakat sezonun ilk yarısındaki derbiyi Dolmabahçe'de 2-0 kazanan siyah-beyazlıalr, 38. hafta sonu itibariyle Galatasaray'dan önde.

Beşiktaş ve Galatasaray arasındaki ikili averajın tablosu
Sıra    Takım    Puan    Averaj
1    Beşiktaş    3    +2
2    Galatasaray    0    -2

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ligi aynı puanda bitirirse ne olacak?

Spor Toto Süper Lig'de sezon sonunda üç takım da sezonu aynı puanda tamamlayabilir. Bu durumda üçlü averaj devreye girecek. Peki üçlü averaj sonucu şampiyon hangi takım olacak?

Beşiktaş, Fenerbahçe'yi ilk maçta Kadıköy'de 4-3 yendi. Daha sonra Vodafone Park'ta Galatasaray'ı 2-0 mağlup eden Kartal, iç sahadaki Fenerbahçe derbisinden ile 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

Galatasaray derbisi öncesi Beşiktaş'ın üçlü averaj sisteminde 7 puanı, +3 de averajı bulunuyor ve Kartal şu anki tabloyla üçlü averajda lider pozisyonunda. Ama bu durum, 40. haftada oynanacak Galatasaray-Beşiktaş derbisinde değişebilir.

Şu anki durumda Galatasaray ikinci sırada yer alıyor. Fenerbahçe'yi Kadıköy'de mağlup eden sarı-kırmızılılar, TT Arena'da ise rakibiyle 0-0 berabere kaldı. Beşiktaş'a 2-0 mağlup olan Galatasaray'ın 4 puanı, -1 de averajı bulunuyor.

Fenerbahçe ise üçlü averajdaki en gerideki takım. Sarı-lacivertliler bu sezon hiçbir derbiyi kazanamadı. Evinde Beşiktaş'a Beşiktaş ve Galatasaray'a karşı birer mağlubiyet ve birer beraberlik alan Fenerbahçe'nin üçlü averaj tablosunda 2 puanı bulunuyor, averajı ise -2.

Üçlü averajda puan tablosu
Sıra    Takım    Puan    Averaj
1    Beşiktaş    7    +3
2    Galatasaray    4    -1
3    Fenerbahçe    2    -2

Eğer sezon sonu şampiyon üçlü averaj ile belirlenirse, Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı kalmayacak. Galatasaray, eğer Beşiktaş'ı üç farklı mağlup ederse, üçlü averajda siyah-beyazlıların önüne geçecek ve zafere ulaşacak.

Sarı-kırmızılılar şayet Beşiktaş'ı iki farkla yenerse, puanlar ve averajlar eşitlenecek fakat siyah-beyazlılar, derbilerde 7 gol attığı için, şu ana kadar 1 gol atmış Galatasaray'a karşı üstün gelecek ve şampiyonluğunu ilan edecek. (Goal.com / Samet Çayır)