Beşiktaş federasyona boyun eğmedi, tepkisini böyle gösterdi

Beşiktaş federasyona boyun eğmedi, tepkisini böyle gösterdi

İstanbul'daki maçı başka ülkeye alan federasyona boyun eğmeyip, "Maçı ülkemizde oynamak istiyoruz" diye itiraz eden Beşiktaş maça gitmedi.

Beşiktaş'ın masa tenisi takımı Avrupa'da yolun sonuna geldi. ETTU Kupası erkeklerde Hırvat ekibi Libertas Marinkolor ile eşleşen siyah-beyazlılar, Aralık'ta oynaması gereken maçı 1.5 ay geçmesine karşın oynayamamıştı.

Dördüncü tur karşılaşması 16 Aralık'ta oynanacaktı. Ancak Türkiye'deki terör saldırısı nedeniyle ertelendi. 13 Ocak'a alınan maç bu tarihte de oynanamadı. Çünkü benzer bir saldırı bu tarihe doğru da yaşanmıştı.

Avrupa Masa Tenisi Federasyonu (ETTU), bunun üzerine maçın İstanbul'da oynanamayacağına hükmetti. Tarafsız bir saha belirleme kararı alındı, ancak Beşiktaş bunu kabul etmeyerek maçı evinde oynamak istedi.

ETTU maçın 20 Ocak'ta Saraybosna'da oynanması kararı aldı. Siyah-beyazlılar itiraz etse de reddedildi. Bunun üzerine Beşiktaş maç için Saraybosna'ya gitmedi.

Hırvatistan Masa Tenisi Federasyonu'ndan yapılan açıklama ve Hırvat basınında yer alan haberlere göre ETTU, Libertas takımını maçın hükmen galibi ilan etti. Hırvat ekibi böylece rakibi Beşiktaş karşısında maç yapmadan çeyrek finale yükseldi.  (Milliyet / Onur Dinçer)