Beşiktaş Fenerbahçe zaferiyle tarihe geçti

Beşiktaş Fenerbahçe zaferiyle tarihe geçti

Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi uzun yıllar unutulmayacağa benziyor. Ülker Stadyumu'nda muhteşem bir futbolla galibiyete uzanan Beşiktaş, Fenerbahçe’yi tam 15 yıl sonra yine 10 kişi ve 4-3 yenerek tarih yazdı!

Ajans Beşiktaş - 

Ülker Stadı’nda önceki akşam muhteşem futbolla galibiyete uzanan Kartal, Fenerbahçe’yi tam 15 yıl sonra yine 10 kişi ve 4-3 yenerek tarih yazdı! 17 Nisan 2005’teki dev galibiyeti, ‘Kadıköy Panteri’ Daniel Pancu’yla elde eden Beşiktaş, seneler sonra bu kez Vincent Aboubakar’la güldü.

Pancu 84'te Alex'in penaltı atışında doğru köşeyi seçmiş ama golü önleyememiş ve skor 3-3'e gelmişti. 

Utku, penaltıya engel olamadıysa da performansıyla dikkat çekti.

Kaleci Cordoba, 78'de Tuncay'ı düşürdü. Penaltı kararına itiraz eden Kolombiyalı file bekçisini hakem Bülent Demirlek 2. sarıdan kırmızı kartla oyundan atmıştı. Teknik direktör Rıza Çalımbay oyuncularına direktifler verirken, şu an Başakşehir'i çalıştıran Okan Buruk ile Kartal'ın hocası Sergen Yalçın yedekler arasındaydı. 

Sergen Yalçın, son anlarda gelen 4. golün ardından sevinçten havalara uçtu! 2005'te Kadıköy'e toplu halde giden Beşiktaşlılar tarihi zafere tanıklık etmişti. 

Kalecisiz zafer

Siyah-Beyazlılar’ın, 17 Nisan 2005’te Kadıköy’de oynadığı unutulmaz maçta takımın Kolombiyalı kalecisi Oscar Cordoba, 3 değişiklik hakkı tamamlandıktan sonra ikinci sarıdan kırmızı kart görmüştü. Oyunun son 10 dakikasında kaleye, Rumen forvet Daniel Pancu’nun geçtiği maçı, Kara Kartal 4-3 kazanmıştı. Tarihi sonucu getiren goller; Tümer Metin, John Carew, İbrahim Akın ve Koray Avcı’dan gelmişti. Feherbahçe’nin sayılarını ise Luciano ve Alex (2) kaydetmişti.

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören galibiyet sonrası yöneticilerle birlikte Beşiktaş taraftarının bulunduğu tribünü selamlamıştı.

Pancu kaleye geçerken şu an Beşiktaş'ın antrenörü olan yedek kaleci Murat Şahin'in formasını ters çevirip, numarası gözükmeyecek şekilde giymişti. 

90'da Koray Avcı ile 4-3 öne geçen Beşiktaşlılar gol sevincini Fenerbahçe kulübesi önünde yaşamıştı. 

Tarihi zafer sonrası; Koray, Pancu, kaptan Tayfur ve Tümer, Beşiktaş taraftarının bulunduğu tribüne giderek büyük coşku yaşamıştı. (Fanatik)

Etiketler :