"Beşiktaş gerekli mesajı almış"

"Beşiktaş gerekli mesajı almış"

Sabah gazetesi yazarı Rıdvan Dilmen, Beşiktaş-Bursaspor maçını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Dilmen bugünkü köşesinde şu ifadeleri kullandı: Galatasaray'ın istekli oyunu ve gidişatı, Beşiktaş’a bu sezon için yarışta “Yalnız değilim” mesajını vermiş.

İlk yarıda Beşiktaş, telaşlı bir oyun oynadı. İkinci yarı ise tam tersine sakin, istekli ve ayağa oynayan bir takım vardı sahada. Yardımlaşmanın ön planda olduğu, birbirleri ile konuşan oyuncuların sahada olduğu bir ikinci yarı izledik Beşiktaş adına. Siyah-beyazlılar, son iki yılın şampiyonluk etiketini üzerinde bulundurarak sahaya çıkıyor. Güvenli bir takım Beşiktaş ama Galatasaray'ın istekli oyunu ve gidişatı, 'Yalnız değilim' mesajı vermiş bence Beşiktaş'a.... İyi bir kamp dönemi geçirmediler ve hala tam hazır değiller. Ligde puanını 7'ye çıkardılar. Şu da önemli bir nokta henüz; İstanbul dışında bir deplasmana gitmediler!

Bursaspor- Beşiktaş maçları her zaman bir derbi havasında oynanır. Bursaspor iyi mücadele etti ama biz Fabri'yi çok az gördük. Beşiktaş çok üretmedi belki ama kazanacak kadar üretti ve evinde 2'de 2 yaptı. Bu özgüven tazelemek anlamına geliyor. Beşiktaş bireysel olarak çok formda olmamasına rağmen işini yaptı ve kazandı. Nasıl kazandı, iki duran topla çözdü oyunu... Ama bir de bireysel performanslara bakalım; Oğuzhan pas trafiğinde etkin ama hücumda etkisiz gördük. Zayıf kaldığı zamanlar çok oldu. Atiba'nın ismini çok duyduk ikinci yarıda. Pepe savunmada ve çıkışlarda da çok etkin değildi. Sağ bekte Adriano'da beklenen Gökhan Gönül performansı yoktu. Talisca bu oyunuyla geçen senenin henüz çok gerisinde. Cenk fena başlamadı ama çok etkili oynuyor. Babel henüz silik.. Quaresma ise bildiğimiz Quaresma... Bu oyuncular form tutacaklar ama şu bir gerçek kolay bir sezon beklemiyor Beşiktaş'ı... Kulübe ve orta saha oyuncularının her zaman hazır olması lazım. Talisca hiç savunma yapmıyor. Buna Şenol Güneş'in dikkat etmesi lazım. İleride sürekli dörtlü oyuncu kalıyor. Talisca, santrfor gibi oynuyor!

Beşiktaş'ta yeniler yine yedekti. Güneş, 'olan santrforu Cenk' ile başladı sezona. Tıpkı Fenerbahçe'nin 'olmayan santrforu Persie' gibi! Ama Cenk Tosun 'Ben hazırım' diyor her zaman... Bence 4. hafta yine Cenk 11 başlar. Şimdi, yeni yıldızlar yedek olunca, ben buradan şunu anlıyorum; demek ki bu oyuncular hazır değil. (Negredo, Medel, Lens) Büyük oyuncuysan, gelip oynarsın. Bakın, Nasri geldi maça çıktı, golünü de attı. Bugün Fenerbahçe ve Beşiktaş yeni transferlerini oynatamıyorsa, ilginç bir durum bu.

MİRCEA LUCESCU 'HAKLIYIM' DEMİŞTİR!
Oğuzhan Özyakup, şu an iyi değil. Lucescu tarafından da Milli Takım'a alınmadı. Oğuzhan vazgeçilecek bir oyuncu değil ama maç içinde gidemediği çok zamanlar oldu. Biri ilk yarıda, bir diğeri de ikinci yarıda. Topu alıp, gidemedi. Ama Oğuzhan bunları aşar, gücünü ve hızını bulur. Bence Lucescu, "İşte bu nedenle almadım" demiştir bence... Ama şu bir gerçek, Oğuzhan kaliteli bir isim. Eski gücünü bulacaktır. Ben hoca olsam, her zaman alırım Oğuzhan'ı kadroya... Ama almayan hocaya da "Neden almadın?" diyemem.

Etiketler :