Beşiktaş - Göztepe maçında tartışmalı pozisyon! "Skandalın eşiğinden dönüldü"

Beşiktaş - Göztepe maçında tartışmalı pozisyon! "Skandalın eşiğinden dönüldü"

Spor Toto Süper Lig'in 18'inci haftasında Beşiktaş ile Göztepe karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Beşiktaş 2-1 kazandı. Maçın ardından tartışmalı pozisyonları ski hakem Deniz Çoban canlı yayında değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Eski hakem Deniz Çoban, Beşiktaş-Göztepe maçının tartışmalı pozisyonlarını Süper Lig'in yayıncı kuruluşu beIN Sports ekranlarında değerlendirdi. İşte hakem Çoban'ın, kritik maçın hakemi Ümit Öztürk hakkındaki pozisyon pozisyon düşünceleri...

"SARI KARTA İTİRAZ EDEMEM"

Maçın ilk anlarında yaşanan iki pozisyonda Ümit Öztürk limitini oyunculara gösterdi. Bu pozisyonda da limiti aştığını düşündü Ndiaye'nin ve sarı kartı verdi. Öncelikle idare şeklinden ötürü tebrik etmek lazım. Pozisyonda sarıyı vermese de kabul edilebilirdi ancak limitlerine göre çıkardığı karta da itiraz edemem. 3

PENALTI KARARI DOĞRU

İki oyuncu arkalı önlü kalmışsa arkadaki oyuncu hareketlerine dikkat edecek. Öndeki oyuncu topa hakim, ister yavaşlar, ister yön değiştirir, ister durur. Hakimiyet onundur. Arkadaki oyuncu ise ona temas etmeyecek, oyuncunun dengesini bozmayacak. Bu pozisyondaki Montero bunların hepsini yapıyor. Penaltı kararı doğru.

PENALTI TEKRARI GEREKİR AMA...

Oyuncu topa vurana kadar kalecinin bir ayağı çizgiye basıyor olacak, diğer oyuncular da topa vurulana kadar ceza sahasına girmemiş olacaklar. Ama tam bir matematik problemi gibi. Ceza sahasına erken giren oyuncular var. Bu durumda da penaltının tekrarı gerekir. Ancak buna evrensel olarak çok dikkat edilmiyor, edilmesi de istenmiyor. Yani kurala göre tekrarı gerekir ancak evrensel ilkelerde buna gerek yok, çok bariz olmadığı takdirde.

SKANDALIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

Gözle de görülen bir ofsayt var. Ancak skandalın eşiğinden dönüldü. Var hakemi Yaşar Kemal Uğurlu. Sezon başında VAR-FIFA da oldu. Yani Uluslararası düzeyde de VAR hakemliği yapacak. Bu pozisyonda ne oluyor? Pjanic sağ ayağındayken, sol ayağına topu alıp, pası da sol ayağıyla veriyor.

VAR OFSAYTI PJANIC'İN SAĞ AYAĞINDAYKEN ÇİZDİ

Ancak VAR'daki Uğurlu ofsayt çizgisini top Pjanic'in sağ ayağındayken çiziyor. Şanslı ki her iki ayakta da Batshuayi ofsayt pozisyonunda. Eğer ofsaytta olmasa belki aylarca konuşulacak bir hata yapmış olacaktı. Avrupa'da bu kabul edilemez mesela. Ofsayt kararı doğru ancak VAR'ın çizgi çizimi skandal!

KAOSTAN 2 SARI KART ÇIKTI

Bu kaostan iki sarı kartın da çıkması doğru. Ben ekstradan Pjanic'e de bir sarı çıkar mıydı diye düşündüm. Etkiye göre, tepkisi büyük. Ancak o da zorlama olurdu. Hakemin kararı doğru.

HALİL'İN KART DOĞRU

Bu hareketi yaparken alanı kontrol etmeniz ve rakibininiz sağlığını tehlikeye düşürmemeniz lazım. Kalkan ayak rakibe de temas ediyor. Topla rakip oynayacak normalde. O nedenle Halil'e gösterilen kart doğru.

DÜDÜKTEN ÖNCE KULLANDI

Savunma oyuncuları, hakem düdük çalana kadar risk yok diyor. Düdükten önce kullanılan serbest vuruş nedeniyle Pjanic'e verilen kart doğru.

ERSİN'E ZARAR VERMEMEK İÇİN GAYRET EDİYOR

Oyuncunun niyetinde top var. Ayağını savurduktan sonra da Ersin'e zarar vermemek adına o yoğunluğu azaltmak adına gayret veriyor. O nedenle kart verilmemesi doğru karar.

ROSIER'İN KIRMIZISI

Rosier kontrolsüz kayıyor, topa dokunamıyor, rakibini düşürüyor. Göztepe umut vaadeden atağa çıkıyor. Hepsi var yani. Sarı kart doğru. Haliyle ikinci sarıdan kırmızı da doğru. (Skorer)