Beşiktaş gruptan nasıl çıkar?

Beşiktaş gruptan nasıl çıkar?

UEFA Avrupa Ligi I Grubu'nun 5. maçında Beşiktaş, Norveç Temsilcisi Sarpsborg'a karşı müthiş bir geri dönüş yaşadı.

Ajans Beşiktaş - Karşılaşmanın ilk yarısında Beşiktaş kalesinde hiç beklemediği iki gol gördü. Karşılaşmanın ikinci yarısında Beşiktaş oyundaki üstünlüğü eline geçirdi. Önce 62. dakikada Lens'in attığı şık golle farkı 1'e indiren Beşiktaş ardından 58. dakikada Larin'in yerine oyuna dahil olan Vagner Love'un golü ile skora 2-2'lik eşitliği getirdi. Maçta son sözü Jeremain Lens söyledi ve skoru 3-2'ye getirdi.

Grupta oynanan diğer maçta, Genk ile Malmö'nün 2-2 berabere kalması Beşiktaş'ın işine yaradı. Beşiktaş, bu gece alınan bu 2 sonucun ardından; İstanbul'da Malmö'den 1 puan alması durumunda gruptan çıkarak bir üst tura yükselecek.

Hangi sonuçla, kaçıncı olur?

Beşiktaş Vodafone Park’ta galip gelmesi durumunda ihtimal hesaplarına bakılmaksızın son 32 takım arasındaki yerini almış olacak. Temsilcimiz berabere kalsa da turu geçecek. Genk evinde Sarpsborg’u yendiği veya berabere kaldığı taktirde Beşiktaş ile birlikte yoluna devam edecek. O karşılaşmada Sarpsborg, Belçika ekibini devirir, Beşiktaş da berabere kalırsa 3 takım da 8’er puanda gruub tamamlayacağı için 3’lü averaj devreye girecek. Bu durumda Sarpsborg’u iki maçta da yenip Genk’ten 1 puan alan Beşiktaş, 7 puanla ilk sırada yer alacak, Sarpsborg ise Genk galibiyetleriyle grubu ikinci tamamlayacak.

Etiketler :