Beşiktaş için kaçan balık büyük

Beşiktaş için kaçan balık büyük

Beşiktaş, Galatasaray’ın maç yapmadan geçirdiği, Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir’in mağlup olduğu hafta çok büyük fırsat tepti, lider Alanya ile puan farkı 7’ye yükseldi.

Ajans Beşiktaş - Aytemiz Alanyaspor deplasmanından eli boş ayrılan Beşiktaş, üç haftalık galibiyet serisini noktalarken, zirve yarışında çok büyük bir fırsat kaçırdı.

Kartal sahadan galibiyetle ayrılması halinde bir maç eksiğine rağmen Alanyaspor’la puan farkını bire düşürecekti ancak hesaplar tutmadı.Aytemiz Alanyaspor deplasmanından eli boş ayrılan Beşiktaş, üç haftalık galibiyet serisini noktalarken, zirve yarışında çok büyük bir fırsat kaçırdı. Kartal sahadan galibiyetle ayrılması halinde bir maç eksiğine rağmen Alanyaspor’la puan farkını bire düşürecekti ancak hesaplar tutmadı.Siyah-beyazlı takım, şampiyonluk yarışındaki en önemli rakiplerinden Galatasaray’ın maç yapmadan geçirdiği, Fenerbahçe’nin sahasında Yeni Malatyaspor’a 3-0 ve Medipol Başakşehir’in yine evinde Gaziantep FK’ya 2-1 yenildiği hafta adeta modaya uydu.

Alanyaspor’a mağlup olmaktan kurtulamayan Kartal, zirve mücadelesinde çok önemli bir pozisyon elde etme şansını adeta elinin tersiyle itti.Beşiktaş sahadan galibiyetle ayrılmış olsaydı 22 puana ulaşacak ve maç eksiğine rağmen, 23 puanda kalacak olan Aytemiz Alanyaspor’la puan farkını bire indirecekti. Ancak 2-1’lik yenilgi Kartal’ın tüm hesaplarını alt üst etti. 19 puanda kalan siyah-beyazlı takım, 26 puana yükselen Alanyaspor’un 7 puan gerisine düştü. Beşiktaş maç eksiğine rağmen Fenerbahçe ile puan farkını bire indirme şansını da değerlendiremedi. 23 puana sahip olan sarı-lacivertli takım haftayı Beşiktaş’ın 4 puan önünde bitirdi.

Ortadan sağ beke

Beşiktaşlı Dorukhan Toköz orta sahada başladığı maçı, sağ bekte bitirdi. İlk yarı sonunda sarı kartlı Valentin Rosier’i sürpriz şekilde oyundan alan Teknik Direktör Sergen Yalçın, Dorukhan’ı savunmanın sağına çekti. Orta alanda Dorukhan’dan boşalan bölgede ise Rosier’in yerine oyuna dahil olan Bernard Mensah görev yaptı.

Oğuzhan’dan ikinci kez dalya

Kartal’ın deneyimli orta sahası Oğuzhan Özyakup, Süper Lig’de ikinci kez dalya yaptı. Teknik Direktör Sergen Yalçın’ın son bölümlerde Atiba’nın yerine sahaya sürdüğü Oğuzhan, ligde 200. kez forma giydi.

Aboubakar seriyi bozmadı

Vincent Aboubakar, Süper Lig’de üst üste 4. maçta gol atmayı başardı. Medipol Başakşehir, Fenerbahçe (2) ve Kasımpaşa maçlarında 4 kez rakip ağları havalandıran Beşiktaş’ın Kamerunlu forveti, Aytemiz Alanyaspor’u da boş geçmedi. Penaltı atışında kaleci Marafona’yı avlayan Aboubakar ligdeki toplam gol sayısını 6’ya yükseltti. (Skorer)

Etiketler :