''Beşiktaş ikinci yarıya bunları çözerek gelmeli''

''Beşiktaş ikinci yarıya bunları çözerek gelmeli''

Beşiktaş, Vodafone Arena'daki maçta Gaziantepspor'u 1-0 yendi. Maç, bugün köşe yazarlarının gündemindeydi...

ali-gultiken.pngMaçı değerlendiren spor yazarları arasında Habertürk gazetesi yazarı Ali Gültiken de vardı.

İşte Ali Gültiken'in köşesinden öne çıkan satırlar:

"Beşiktaş yine kendi temposunu, oyun şeklini sahaya yansıttı. Fakat geriye dönüşlerde, kontralarda fazla açık verdi. Özellikle Ghilas, Rhodolfo’nun maç eksikliğini iyi kullandı. Beşiktaş’ın genel anlamda takım savunmasıyla ilgili bu sezon yaşadığı bazı problemler, birkaç maçta daha çok ön plana çıktı. Gaziantep maçı da bu tür tekrarlardan biri oldu.

Beşiktaş’ın oyun olarak kendi karakteristik özellikleri var. Özellikle ön tarafta Aboubakar, Oğuzhan, Q7 gibi oyuncularıyla da her takımı zorlayabiliyor. Ama bunu verimlilik olarak son haftalarda biraz düşürdü. Buna savunma blokunun dönen toplarda rakibine inisiyatif vermesi ve orta alan oyuncularının tempolarının düşüklüğü neden oluyor. Biraz da kaybolan takım coşkusu ve mental yorgunluk da sebebiyet veriyor. Şenol Hoca bu sezon savunmayı istediği ölçüde kurmakta zorlandı.

Özellikle savunma göbeğinin oturtulamaması ve sürekli değişen iki bek, savunma güvenliğini zorladı. Antep karşısında da bunların tekrarlarını izledik. Ghilas’ın ve Kangwa’nın cömertliğinin yanında Fabri’nin de ayakta kalması dün akşamki galibiyetin anahtarı oldu. Mücadelesi yüksek bir yarı sezonun finalinde galibiyet almak çok değerli. Hele rakiplerinizden birinin puan kaybında bu çok daha değerli hale geldi. Zor da olsa, rakibine pozisyon da verse, penaltı da kaçırsa kazanılan üç puan tüm bunları dün için geride bıraktı. Bunun kazançlarını Beşiktaş cebine koymalı. Fakat özellikle son iki haftada yaşadığı sıkıntıların sebeplerini de ortaya çıkarıp ikinci yarıya bunları çözerek gelmeli.

Çünkü başta Şenol Hoca olmak üzere bütün oyuncular ikinci yarının çok daha zor geçeceğini biliyorlar. Ligin ilk yarısının bitimiyle beraber bunları telafi edebilecek hem zaman hem de imkanları olacak. Başta savunma olmak üzere daha dinamik bir orta alanı ligin ikinci yarısında görmek üzere..."