"Beşiktaş ile Başakşehir aynı sistem anlayışı içindeydiler. Daha açık deyim ile; sistemsizlik"

"Beşiktaş ile Başakşehir aynı sistem anlayışı içindeydiler. Daha açık deyim ile; sistemsizlik"

Beşiktaş'ın kendi sahasında 1-1 berabere kaldığı Başakşehir karşılaşmasını Fanatik Gazetesi spor yazarı Orhan Yıldırım değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Orhan Yıldırım'ın bugün Fanatik Gazetesi'nde yer alan köşe yazısı:

Şampiyonluk parolası ile sezona giren Beşiktaş, kayıplarda. Avcı’nın yeni sistemi içinde Göztepe dışında maç kazanamayan Kartal, büyük üzüntü yarattı. Zirveden her hafta uzaklaşan Siyah-Beyazlılar, gelecek için de umut vermedi.

Kör dövüş

Beşiktaş ile Başakşehir aynı sistem anlayışı içindeydiler. Daha açık deyim ile; sistemsizlik. Bu da ortaya futbol adına kötü maç çıkardı. Bunlara ilk yarıda, hakem de eklendi. Penaltı, kırmızı kart itirazları öne çıktı. Koca ilk devrede heyecan yaşanmadı. Her iki takım golü rastlantıya bıraktı.

Tribünler yetmedi

Stopersiz oynayan Kartal, orta alanda çok pas hatası yaptı. Gereksiz stres ve gerginlik yaşadı. Tribünlerin müthiş desteğine rağmen, Avcı’nın ekibi beklentilere karşılık veremedi. Bu sezon ilk kez forma giyen Burak, istediği topları alamayıp oyundan düştü.

Yine ikram gol

Lig ve Avrupa’da çok basit goller yiyen Beşiktaş, geleneği bozmadı. 54’te herkes baktı, Crivelli golünü attı: 0-1.. Başakşehir, bulduğu ikram gol sonrası, skoru korumaya gitti. Avcı, takımının kötü oyununa rağmen değişiklik için 65 dakika bekledi.

Burak yetmedi

Son bölümde risk alan Kartal, çok kademe hatası yaptı. Dikey oynayınca pozisyonlar da buldu. Burak’ın bireysel baskısı penaltı getirdi. Epureanu tarafından çekilip penaltı kazanan Burak, skora denge getirdi: 1-1. Ancak golcü oyuncunun penaltıdan bulduğu gol galip gelmeye yetmedi.

Etiketler :