Beşiktaş İtalya'nın manşetinde! "3 yıldızlı Kartal"

Beşiktaş İtalya'nın manşetinde! "3 yıldızlı Kartal"

İtalya'nın önde gelen spor gazetelerinden Corriere dello Sport bugün iki tam sayfasını Beşiktaş'a ayırdı.

Ajans Beşiktaş - İşte gazetedeki Beşiktaş analizi: Fenerbahçe ve Galatasaray'ın başarılı dönemlerinden sonra 2009, yılından bu yana şampiyon olamayan Beşiktaş, son iki sezon peş peşe şampiyon olarak formasına üç yıldızı takmayı başardı. Türkiye'nin en eski kulüplerinden olan Kara Kartal, her geçen gün daha yüksekten uçuyor.

Bu başarıda teknik direktör Şenol Güneş'in katkısı büyük. Hikaye, Haziran 2015'de atılan imza ile başladı. O gün Güneş ile Beşiktaş iki sezonluğuna imza atıyor ve ilk senesinde 2009'dan bu yana hasret duyulan şampiyonluğu kulübe kazandırıyor.

Takım çok iyi parçalardan oluşmuş ama bir kekin üzerine konan bir kiraz gibi kalite seviyesinin yukarı çıkması gerekiyordu. Bunun için Alman gölcü keşfedilmiş; Mario Gomez, Fiorentina'dan transfer edilmişti. Hedefin ne kadar doğru olduğu sezon sonunda ortaya çıkmış, 33 maçta attığı 26 golle krallık ve şampiyonluk gelmişti.

Sezon sonunda ise kiralık geldiği Beşiktaş'ta sözleşmesi sona eren Gomez, Almanya'ya dönmeye karar vermişti. Onun gibi değerli bir oyuncuyu kaybetmek Güneş'e oldukça zorluk çıkarmış, böyle güçlü bir oyuncu olmadan şampiyonluğa ulaşmak için yeni bir taktik, yeni bir strateji belirlemek durumunda kalmıştı.

Güneş'in en önemli özelliklerinden biri de elindeki tüm kartları en iyi değerlendirmekti. Takım içinde kimsenin yerinin garanti olmadığı yapılan değişikliklerle de belgelendi. İlk senenin şampiyon takımında kaleyi koruyan Tolga Zengin yerini İspanyol Fabri'ye bırakıyor, Alman Beck'in yerini Gökhan Gönül alıyor, Barcelona'dan Adriano geliyor, orta sahada Hutchinson ve Özyakup güven veriyor, forvette ise Aboubakar ve Cenk ile rotasyon yakalanıyordu. Tüm bu değişikliklere rağmen sezon yine kupayla taçlanıyor ve bir önceki yıldan yalnızca 2 gol eksikle atılan 73 golle şampiyonluk kazanılıyordu.

Beşiktaş'ın şimdiki hedefi ise bu başarıyı sürdürebilir hale getirmek ve daha yükseklere uçmak. Güneş'in sözleşmesi yenilendi ve bu yenileme ile takımın güçlenmesini yeni oyuncuların alınmasını istedi. Hedefinde peş peşe üçüncü şampiyonluk var. Defansın güçlenmesi için Real Madrid'den Pepe alınırken, İnler Başakşehir'e, Marcelo Lyon'a gitti. Aboubakar ise şimdilik Porto'ya döndü.

Tüm her şeye rağmen ise teknik direktorün yeni fikirleri ve ulaşılacak hedefler için heyecanı devam ediyor. Diğer büyük kulüplerin bu sezon da Beşiktaş'la ciddi bir hesaplaşma yapması gerekecek gibi gözüküyor. (BeIN Sports)

italya.jpg

Etiketler :