"Beşiktaş lige hazır ama..."

"Beşiktaş lige hazır ama..."

Erman Özgür, son 2 sezonun şampiyonu Beşiktaş’ın yenilenen kadrosunu yorumladı.

Ajans Beşiktaş - Fanatik gazetesi yazarı Erman Özgür, şu değerlendirmelerde bulundu: Birlikte oynama pratiği ve oyuncu kalitesi düşünüldüğünde Şenol hocanın elinde lig için yeterli, ancak Şampiyonlar Ligi için henüz hazır olmayan bir kadro var. Kayseri maçı gösterdi ki Negredo ve Lens kısa vadede Şenol hocanın ilk 11’de düşüneceği kadar hazır değiller.

Şampiyonlar Ligi’nin kapıya gelip dayanması, transferin bitişinin kesişmesiyle birlikte olunca Beşiktaş’ta yavaş yavaş kırmızı alarm verildi. Özellikle 5 maçlık süreçte oynanacak olan Porto, Fenerbahçe ve Leipzig maçları düşünüldüğünde Pepe haricinde transferlerinden katkı alamayan Beşiktaş, bu seriye ne kadar hazır? Açıkçası birlikte oynama pratiği ve oyuncu kalitesi düşünüldüğünde Şenol hocanın elinde lig için yeterli, ancak Şampiyonlar Ligi için henüz hazır olmayan bir kadro var. Kayseri ile oynanan hazırlık maçıda gösterdi ki özellikle Negredo ve Lens kısa vadede Şenol hocanın ilk 11’de düşüneceği kadar hazır değiller.

Medel’in avantajı büyük
Medel için ise henüz forma giymemiş olmasına rağmen Porto maçı iyi bir başlangıç olabilir. Klasikleşmiş Atiba-Oğuzhan ikilisine rağmen Medel deplasmanlarda orta saha sertliğini artırmak adına iyi bir alternatif olabilir. Tabi öncelikle Karabük maçında hamle olarak da olsa dakika alması şart. Beşiktaş, ligde ne kadar ofansif oyuncu tercihleriyle işi görebilecek olsa da iş Avrupa’ya geldiğinde yediğinden fazlasını atma özelliğin pek geçerli olmuyor. Yani Şampiyonlar Ligi için önce kolay yemeyen takım olacaksın. İşte burada Medel’in birkaç pozisyonda oynayabilen bir oyuncu olmasınında avantajı büyük.

Varlık içinde yokluk gibi!
Risk alınacak anlarda çabukluğu ve top kullanma becerisi ile Pepe’nin partneri olabileceği gibi, Atiba’nın yanında oynattığınızda da rakibi bozma özelliğinden faydalanabilirsiniz. Ayrıca Adriano’ya göre de işin defansif kısmını iyi yapabilecek olması Medel’in Beşiktaş’a yapabileceği bir başka katkı. Ancak Şampiyonlar Ligi için bir başka önemli ayrıntıda kulübenizin güçlü olması. Bu konuda ise biraz sıkıntı var. İsimlere bakınca olmasa da form durumlarına bakınca Negredo, Lens’in hazır olmayışı, Gökhan Töre ve Gökhan Gönül’ün sakatlığı biraz varlık içinde yokluk gibi. Yani lig için fark etmese bile Beşiktaş’ın Avrupa’da başarılı olabilmesi için yeni transferlerin katkısı şart.

Etiketler :