Beşiktaş, Oğuzhan Özyakup'un bonservisini belirledi

Beşiktaş, Oğuzhan Özyakup'un bonservisini belirledi

Everton, Cenk Tosun'un ardından Beşiktaş'ta ki yıldızlara göz dikmeye devam ediyor. Oldukça iştahı kabaran İngiliz ekibi, Oğuzhan Özyakup ile ilgilenmeye başladı.

Ajans Beşiktaş - Şampiyonlar Ligi'nde attığı gollerle vitrine çıkan Cenk Tosun'u devre arasında 22 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Everton'a gönderen Beşiktaş Yönetimi benzer bir transfer başarısını Oğuzhan Özyakup'da da göstermek istiyor. İngiliz basınında yer alan Everton'un Oğuzhan ile ilgilendiği yönündeki haberlerin çok öncesinde tedbirli davranan siyah-beyazlılar, 25 yaşındaki yetenekli oyuncunun sezon sonunda bitecek olan sözleşmesini uzattı.

Everton'un yakın takibe aldığı Oğuzhan'ın kalan maçlarda ortaya koyacağı performansa göre Beşiktaş'a resmi teklif sunacağı aktarıldı. Siyah-beyazlı yönetimin bu durumdan haberdar olduğu ve yıldız futbolcudan yakalayacağı şansları iyi değerlendirmesini istediği belirtildi. Arsenal alt yapısında daha önce İngiltere futbolunun havasını koklayan Oğuzhan'ın da cazip bir teklif gelmesi halinde asla 'hayır' demeyeceği öğrenildi.

Bundan sonraki süreçte Everton, Oğuzhan için resmi teklifte bulunursa siyah-beyazlılar pazarlık kapısını yüksek bir bedelden açacak. Cenk Tosun'u bonuslar hariç 22 milyon euroya İngiliz ekibine satan Beşiktaş, sözleşmesi uzatılan Oğuzhan için de çok ciddi bir bonservis bedeli talep edecek. Siyah-beyazlıların, başarılı futbolcudan 15-20 milyon euro arasında bir bonservis kazanmaya planladığı vurgulandı.

Beşiktaş, Oğuzhan'ın satışı halinde bonservis bedelinin yüzde 70'ini kasasına koyabilecek. Siyah-beyazlılar, Oğuzhan'ın eski kulübü Arsenal ile imzalanan anlaşmaya göre bonservisin yüzde 30'luk kısmını İngiliz ekibine ödeyecek.

Sıfır gol, beş asist!

Kartal'ın son iki yılda elde ettiği şampiyonluklarda büyük pay sahibi olan Oğuzhan Özyakup bu sezon eski günlerini adeta mumla arıyor. 2015-16 ve 2016-17 sezonlarında toplam 81 resmi maçta 15 gol, 17 asiste imza atan yıldız futbolcu bu sezon 31 karşılaşmada sahaya çıkarken henüz golle buluşamadı. Son dönemde formasını Tolgay'a kaptıran Oğuzhan ligde 2, kupada 3 asist yaptı. (Milliyet)

Etiketler :