"Beşiktaş şampiyonluğu hak ediyor, diğer takımlar..."

"Beşiktaş şampiyonluğu hak ediyor, diğer takımlar..."

Samet Aybaba, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu.

Ajans Beşiktaş - UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda oynanacak olan Osmanlıspor-Olympiakos ve Beşiktaş-Hapoel Beer Şeva karşılaşmalarını değerlendiren Samet Aybaba, "Bana göre Beşiktaş turu deplasmanda elde ettiği skorla geçti ve büyük bir avantaj sağladı. Hapoel Be'er Şeva gruplarda iyi bir performans sergildi fakat şu anda düşüşte, Beşiktaş ise çok formda. Takım güçlerinde dengesizlik var. Beşiktaş'ın kaliteli oyuncu grubu ve hocası var. Osmalıspor bizim ligimizde kontra atağa çok iyi çıkan bir takım. Rakibin ne düşündüğü burada çok önemli. Rakip Osmanlıspor'un üstüne gelirse Osmanlı rahat kazacaktır" dedi.

"BEŞİKTAŞ ŞAMPİYONLUĞU HAK EDİYOR, DİĞER TAKIMLAR HAK ETMİYOR"

Pazartesi günü oynanacak olan Galatasaray-Beşiktaş derbisiyle ilgili olarak ise Aybaba, "Beşiktaş bu yarışta şampiyonluğu hak ediyor, öbür takımlar hak etmiyor. Beşiktaş kazanırsa önü açılır. Beşiktaş'ın zirvede yakalanabilmesi için üst üstte mağlup olması ve rakiplerinin kazanması lazım. Beşiktaş'ın üst üstte kaybedeceğini düşünmüyorum. Beşiktaş Galatasaray'ı yenerse çok rahat şampiyon olabilir" diye konuştu.

"BU SEZON OLMADI, GELECEK SEZON OLUR"

Basında gündeme gelen birkaç takımla görüştü iddialarına ise deneylimli teknik adam, "4-5 tane takımla görüştük. Bir şeyleri daha doğru yapalım dediğimizde bazen olmuyor. Bu sezon bekledik ve gelecek sezon göreve başlarız diye düşünüyorum. Bundan sonra teknik direktör olarak çalışmak istiyorum. Adana Demirspor'da sportif direktörlük görevini yaptım fakat olmadı. Herkes bizden daha iyi biliyor. Bizlerin futbolu yönetmesi lazım. Uzun vadeli çalışmak lazım. Her gittiğimiz yerde hem kulüp markasında hem oyuncu yetiştirelim istiyoruz fkat olmuyor" ifadelerini kullandı.

"EN İYİ 6. ÜLKEYİZ DİYORUZ FAKAT DURUM İÇLER ACISI"

Son günlerde gündeme gelen yabancı kontenjanıyla ilgili ise 61 yaşındaki çalıştırıcı, "Ben yabancı oyuncularla ilgili fikirlerimi dile getirdim. Galatasaray şampiyonluk yaşadığında 3 tane yabancı oyuncsu vardı. Gelen oyuncuların futbolcu kardeşlerimize örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Daha önce sayı 4-5 olsun demiştim.
Şu anda ise serbest olsun fakat kriterler getirelim diyorum. Marka değeri en iyi 6. ülkeyiz diyoruz fakat durum içler acısı, gelen oyuncular 2 ay sonra gidiyor. Takımdaşlık ve birlikte heyecan duymayı kaybettik, sevgi bağı yok oluyor. İş futboldan çıktı, ticarete döndü koskoca ülkemizde bir santrafor var Cenk Tosun, stoper yok. Bunun sorumluları gayet mutlu, ortalıkta bunu yapanlar dolaşıp başka başka şeyler söylemeye devam ediyorlar" açıklamasında bulundu.

"TEKSTİLCİLERE, SANAYİCİLERE, MÜTEAHHİTLERE FUTBOLU YÖNETTİRMEYECEKSİN"

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Samet Aybaba, "Kulüplerimizin mali yapısı tartışılırken sizce bu durumun çözümü nedir?" sorusuna ise; "Çözüm şu: futbolu futbolun içinden gelenlere yönettireceksin kardeşim. Tekstilcilere, sanayicilere müteahhitlere futbolu yönettirmeyeceksin. Ekonomisini yönettireceksen takip edeceksin, kendi iş yerlerinde böyle hatalar yapıyorlar mı? Anadolu'da her kulübün borcu var. Bütçe ve kadro planı yok. Teknik adam tercihinde plan yok. Hiçbir şeyde plan yok. İstedileri gibi paraları harcıyorlar sonra bırakıp gidiyorlar. Biz eskiden sadece futbola taliptik, ben bu tarz insanları gördükçe futbolun ekonomi bölümünde de futbol adamları olmalı diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.

"RIDVAN DİLMEN'İN AÇIKLAMALARINI DOĞRU BULDUM"

"Tabii ki futbolun içinden gelenler üst sevide olmalı. Rıdvan Dilmen'in federasyon başkanlığıyla ilgili açıklamalarını doğru buldum. İsim üzerinde tartışılabilir. Bu kişileri futbolun içinden insanlar getimeli. Futbolun dışından bir güçle göreve gelirseniz o zaman futbol dışı güçlerle gidersiniz" (Ajansspor)

 

Etiketler :