Beşiktaş Sompo Japan:82 - AEK:88

Beşiktaş Sompo Japan:82 - AEK:88

Beşiktaş Sompo Japan, hazırlık maçında karşılaştığı AEK'ya 88-82 mağlup oldu.

Ajans Beşiktaş - BJK Akatlar Kültür ve Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmaya Beşiktaş; Phil Pressey, Kyle Gibson, Erkan Veyseloğlu, Samet Geyik ve Joe Alexander beşiyle başladı.

İlk dakikalarda Joe Alexander ile hücumda etkili olan takım, çeyrekte son 5 dakikaya 13-10 geride girdi. Kyle Gibson ve Burak Can Yıldızlı ile öne skor üstünlüğünü kazanmak isteyen ekibimiz savunmada açıklar verdi ve ilk çeyrek 24-24 eşitlikle sona erdi.

İkinci çeyrek karşılıklı kazanılan basketlerle başladı. Joe Alexander ve Can Maxim Mutaf ile etkili hücumda üretken olan siyah-beyazlılar, rakibin kısa mesafeden bulduğu basketlere engel olamadı ve soyunma odasına 47-42 geride girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Beşiktaş; Kenan Sipahi, Burak Can Yıldızlı, Can Maxim Mutaf, Erkan Veyseloğlu ve Joe Alexander beşiyle çıktı.

Üçüncü çeyreğe daha etkili başlayan takım farkı 1'e kadar indirdi(56-55). Ivan Buva ile pota altını zorlayan siyah-beyazlılar, Erkan Veyseloğlu'nun skora katkısıyla rakibini savunmada zorladı. Çeyreğin son anlarında pota altında açıklar veren ekibimiz bu bölümü 65-61 geride tamamladı.

Son bölüme iki takımda etkili başladı ve karşılıklı sayılar kazanıldı. Maçın son anlarında bulduğu fırsatları değerlendiremeyen Beşiktaş Sompo Japan, karşılaşmadan 88-82 mağlubiyetle ayrıldı.

İstatistiler şu şekilde;

Joe Alexander: 20 sayı - 4 ribaund - 1 asist
Can Maxim Mutaf: 13 sayı - 3 ribaund - 1 asist
Erkan Veyseloğlu: 12 sayı - 1 rinbaund
Burak Can Yıldızlı: 11 sayı - 4 ribaund - 1 asist
Kyle Gibson: 10 sayı - 1 asist
Ömer Utku Al: 6 sayı - 1 ribaund
Ivan Buva: 5 sayı - 1 ribaund
Robin Benzing: 3 sayı
Kenan Sipahi: 2 sayı - 2 ribaund - 7 asist

Etiketler :