Beşiktaş Süper Lig'e damga vurdu!

Beşiktaş Süper Lig'e damga vurdu!

Ligde şampiyonluk yarışındaki 3 rakibinin puansız kapattığı haftayı Kartal, 4-0’lık zaferle tamamlayarak fırsatı en iyi şekilde değerlendirdi. 1 maç eksikle zirveyle puan farkını 4’e indiren Beşiktaş, ayrıca 25 gole ulaşarak ligin en skorer takımı oldu.

Ajans Beşiktaş - Ligde şampiyonluk yarışındaki 3 rakibinin puansız kapattığı haftayı Kartal, 4-0’lık zaferle tamamlayarak fırsatı en iyi şekilde değerlendirdi. 1 maç eksikle zirveyle puan farkını 4’e indiren Beşiktaş, ayrıca 25 gole ulaşarak ligin en skorer takımı oldu. Büyükşehir Belediye Erzurumspor mücadelesinde rakip fileleri 2 kez sarsan Vincent Aboubakar, 8 golle krallık yarışında zirveye çıktı. Aynı maçta 1 skorun hazırlayıcısı olan Cezayirli kanat oyuncusu Rachid Ghezzal, 4 asistle liderlik koltuğuna oturmayı başardı

Süper Lig’de 13. hafta mücadelesinde önceki akşam Erzurumspor’la karşı karşıya gelen Siyah-Beyazlılar, rakibini 4-0’lık skorla devirmeyi başardı. İlk yarısı golsüz eşitlikle sona eren mücadelenin ikinci bölümünde coşan Sergen Yalçın’ın öğrencileri; Vincent Aboubakar (2), Domagoj Vida ve Kevin N’Koudou’nun sayılarıyla farka gitti. 

Lider Aytemiz Alanyaspor, ikinci Galatasaray ve üçüncü Fenerbahçe’nin mağlubiyetle kapattığı haftayı kayıpsız geçerek elde ettiği önemli fırsatı iyi değerlendiren Kara Kartal, 1 maç eksiğiyle zirveyle puan farkını 4’e indirdi. 

Kara Kartal’dan etkilisi yok

Siyah-Beyazlılar, elde ettikleri net galibiyetle beraber Süper Lig’in en skorer takımı olmayı da başardı. 13 hafta ve 12 maç sonunda rakip fileleri 25 kez havalandıran Kara Kartal, bu alanda Süper Lig’in en etkili takımı olmayı başardı.

Bu süreçte kalesinde 19 gol gören Beşiktaş, 13. haftayı artı 6 averajla tamamladı. Beşiktaş, Süper Lig’deki sıradaki karşılaşmasına perşembe günü Ankaragücü deplasmanında çıkacak.

İlk sezonunu neredeyse yakaladı!

Sezon başında Portekiz ekibi Porto’dan takıma kazandırılan Vincent Aboubakar, Beşiktaş kariyerine ilk etapta tutuk başlasa da sonrasında önemli bir çıkışa imza atmıştı.

Erzurumspor karşısında yaptığı dubleyle son 5 karşılaşmasında 7, toplamda ise 8 gole ulaşan Kamerunlu yıldız, krallık yarışında zirveye çıktı. 

10 maçta 8 gol kaydeden 28 yaşındaki futbolcu, Beşiktaş’taki ilk döneminde 2016-17 sezonunda ise 27 mücadelede rakip fileleri 12 kez sarsmıştı.

Son 8 maçta 20 gol

Süper Lig’in ilk 4 haftasında sadece 5 gol bulabilen Siyah-Beyazlı ekip, birer galibiyet ve beraberliğin yanı sıra 2 yenilgiyle 4 puan alabildi. Beşiktaş, 6. haftadan itibaren golcü kimliğe büründü. Rakip filelere son 8 maçta 20 gol atan Kara Kartal, 6 galibiyet ve 2 yenilgi alırken 18 puanı hanesine yazdırarak zirve yarışına ortak oldu.

Domagoj Vida şansı kaçırmadı

Bu sezon Siyah-Beyazlı formayla inişli-çıkışlı bir görüntü sergileyen Domagoj Vida, Erzurumspor karşılaşmasıyla eline geçen fırsatı iyi değerlendirdi. Savunma hattındaki görevini en iyi şekilde yerine getiren Hırvat futbolcu, ek olarak attığı klas golle yıldızını parlattı. Tecrübeli ismin, Ankaragücü maçında da yerini koruması bekleniyor.

Cezayirli yıldız zirve yaptı

Premier Lig ekibi Leicester City’den kiralanan Rachid Ghezzal, Kara Kartal’a en iyi şekilde katkı vermeye devam ediyor. Son olarak önceki akşam Erzurumspor mücadelesinde Domagoj Vida’nın attığı golün pasını veren isim olan Cezayirli futbolcu, bu sezon 4 asiste ulaştı. Bu alanda Başakşehir’li Edin Visca, Hatayspor’dan Mame Diouf, Fenerbahçe’den Caner Erkin ve Göztepe’den Halil Akbunar’la birlikte birincilik koltuğuna yerleşen Ghezzal, maç ortalaması baz alındığında ise bu isimleri de geride bıraktı.

11 futbolcu skor üretti

Kara Kartal’da 11 oyuncu ligdeki 12 maçta gol sevinci yaşadı. Vincent Aboubakar, attığı 8 golle takımının ve ligin en golcü ismi haline gelirken, Cyle Larin ise fileleri 5 defa havalandırdı. Atiba Hutchinson 3 golle takımına katkı verirken, Bernard Mensah 2 kez gol buldu. Siyah-Beyazlı ekipte ayrıca; Necip Uysal, Fabrice N’Sakala, Georges-Kevin N’Koudou, Domagoj Vida, Gökhan Töre ile kadro dışı kalan Tyler Boyd ve Jeremain Lens ligde birer gol kaydetti. (Fanatik)

Etiketler :