Beşiktaş taraftarı anlamlı bir projenin içinde yer alacak

Beşiktaş taraftarı anlamlı bir projenin içinde yer alacak

Bu yıl kuruluşunun 100. yılını kutlayan dünyanın en büyük sivil toplum örgütlerinden Rotary, "Sizin İçin Sanat" diyerek tarihi bir projeye imza atıyor.

Yüz yıldır kaynaklarını dünya barışı, temiz su, hijyen, anne ve çocuk sağlığı, temel eğitim ve okuryazarlık, ekonomik ve toplumsal kalkınma, hastalıkları önleme ve tedavi için, son 30 yılda ise özellikle dünyada çocuk felcini sonlandırmak için seferber eden Rotary, üzerinden hayata geçen “Sizin için Sanat” projesiyle şehit ailelerine destekte bulunacak. Kurumsal anlamda Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü ve RC Art Gallery ortaklığıyla hayata geçen projenin en önemli temel taşlarından birini, sosyal sorumluluk projeleriyle taraflı tarafsız tüm kamuoyunun takdirini kazanan Beşiktaş taraftarları oluşturacak.

2007 yılından bugüne Beşiktaş Kulübü adına birçok sanat ve sosyal sorumluluk projesine imza atan Ressam Nihat Evren Derman’ın eserleri bu anlamlı projenin temelini oluşturacak. Derman’ın 10 yıllık süreçte tamamladığı Beşiktaş temalı tablolarının yalnızca 500 adet üretilen özgün baskıları, siyah beyaz renklere gönül vermiş sanatseverlerin duvarlarında yer alırken, Rotary tarafından elde edilen gelir şehit aileleri fonuna ve muhtelif toplum projelerine yönlendirilecek.

Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü Başkanı Cengiz Kaya, Rotary olarak, geçtiğimiz yıllarda milyonlarca çocuğa aşılarını ve gerekli kontrollerini yaptırarak büyük yol katettiklerini belirterek, şunları söyledi:

“2016 yılının ilk döneminde, Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü olarak RC Art Gallery sahibi Sayın Rahmi Çöğendez’le başarıyla hayata geçirdiğimiz büyük ölçekli bağış müzayedeleri ile 40.000 çocuğun aşısını gerçekleştirdik. Rotary olarak 2017 yılı içerisinde de tüm enerjimizi ve kaynaklarımızı seferber ederek dünyada çocuk felcini bitirmiş olmayı amaçlıyoruz.”

“100. YILIMIZI TAÇLANDIRIYORUZ” 

Bu yıl Rotary Vakfı'nın kuruluşunun 100. yılını kutladıklarını ifade eden ve bu önemli yılı “Sizin için Sanat” projesiyle taçlandırmaktan dolayı gurur duyduklarının altını önemle çizen Kaya, “Rahmi Bey’le geçmiş dönemlerdeki başarılı çalışmalarımız “Sizin için Sanat” projesi için referans teşkil ediyor. Bu projeden Rotary olarak elde edeceğimiz gelir ile şehit aileleri fonuna katkıda bulunarak, yaşadıkları derin acıları bir nebze hafifletebileceğimizi umuyoruz” dedi.

ROTARY İLK KEZ BİR SANATÇIYLA ÇALIŞIYOR

Kaya, Rotary olarak ilk kez bir sanatçıyla çalıştıklarını ve bundan dolayı ayrı bir heyecan yaşadıklarını vurguladı ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yurtdışındaki çalışmalarıyla ülkemizi başarıyla temsil eden Ressam Nihat Evren Derman'a büyük ses getiren çalışmalarını bu projede sunduğu ve desteğinden dolayı teşekkür ederiz. Rotary olarak ilk kez bir sanatçıyla çalışmaktan dolayı ayrı bir heyecan yaşadığımızı belirtmek isterim.”

Sosyal sorumluluk projelerinde bayrağı her zaman en önde götüren Beşiktaş taraftarının bu projede yer almasıyla belki de Rotary'de ilk ve son kez böyle bir projeye imza atılacağının önemine de değinen Kaya, projenin yurtdışından da destek göreceğine inandıklarını söyledi.

500 ÖZGÜN BASKI

Projede yeralan eserlerin sahibi ressam Nihat Evren Derman’da, her detayıyla uzun ve kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Üç yıldır Beşiktaş Dergisi’yle poster olarak verilen çalışmalarım ilk ve son kez yalnızca 500 adet özgün baskı olarak taraftarlarımızla ve sanatseverlerle buluşacak. Bu projeyle uzun zamandır talep olan çalışmalarım taraftarlarımıza ulaşırken, şehitlerimizin aileleri için de kaynak sağlamış olacağız. Rotary gibi güven konusunda dünyanın en önde gelen sivil toplum örgütlerinden biriyle “Sizin için Sanat” diyerek bir araya geldik. Her detayı ile sorunsuz ve güvenilir bir proje olması için uzun ve kapsamlı bir çalışma yaptık. www.rcartshop.com’da satışa sunulan tabloların seri numarasıyla her birinin Rotary tarafından da kaydı tutulacak. Satın alınan eserlerin Rotary tarafından hazırlanan ıslak imzalı teşekkür belgesiyle birlikte taraftarlarımıza ve sanatseverlerimize ulaşmasını sağlayacağız.Talep doğrultusunda binlerce adet tabloyu sunmak yerine, kampanyayı ticari bir boyuttan uzak tutmak istediğimiz için her eseri yalnızca 500 adetle sınırlandırdık.”

PROJE BAZLI VEDA

“Bu projenin kulübü adına büyük ihtimalle son sosyal sorumluluk projesi olduğunu vurgulayan Derman, “10 yıldır kulübüm için artı prestij sağlayacak faaliyetlerde bulunmaya çalıştım.Siyah-Beyaz temalı tuval çalışmalarıma fırçama hakim olabildiğim sürece devam etmek arzusundayım. Ancak sosyal sorumluluk projesi kapsamında birbirinden güzel anılar biriktirerek “final” diyorum.10 yıllık süreçte hazırladığım her proje 6-7 ay gibi zamanda hazır hale geldi. Rotary ile gerçekleştirdiğimiz “Sizin için Sanat”ın kusursuz olarak detaylandırılması, teknik ve lojistik ekibimizin oluşturulması ve projemizin hayata geçmesi altı aylık zaman zarfında gerçekleşti.”

“Bundan sonraki dönemlerde uzun zamandır beklettiğim yurtdışı çalışmalarıma ağırlık vermek durumundayım. Beşiktaş Dergisi aracılığıyla resim çalışmalarımı taraftarlarımızın beğenisine sunmaya devam edeceğim. Bu anlamlı birliktelikte bize verdiği büyük desteklerden dolayı Ankara Bahçelievler Rotary Dönem Başkanı sayın Cengiz Kaya’ya, projenin mimarı sayın Rahmi Çöğendez’e, 2012 yılından bugüne BJK Müzesi bünyesinde gerçekleştirdiğim tüm sergiler için kulübün imkanlarını seferber eden Sayın Fikret Orman’a, büyük katkılarını unutamayacağım Sayın Zülal Gök ile Sayın Bahadır Gürer’e ve bugüne kadar imza attığım siyah beyaz temalı tüm çalışmalarımda bana ilham kaynağı olan tribünlerin efendilerine teşekkürü bir borç bilirim.”