''Beşiktaş taraftarı çok tutkulu. Çok heyecanlıyım''

''Beşiktaş taraftarı çok tutkulu. Çok heyecanlıyım''

Beşiktaş'ın yeni transferi Ryan Babel, BJK TV'nin özel yayınında soruları yanıtladı.

Ryan Babel şunları söyledi:

"Beşiktaş'la belirli bir geçmişimiz vardı. Kasımpaşa'dan ayıldığım dönemde de bir temas olmuştu. Menajerimle temasa geçilince, benim kafam netti.

Beşiktaş ve Türk futbolu hakkında neler biliyor?

Benim için bilinmez bir durum değildi. Bir çok bilgiye sahiptim. Türk futbolunu takip etmeye devam ettim. Türk futbolunu ve Beşiktaş'ın gelişimini hep takip ettim.

Son 1-2 yıldaki Beşiktaş için ne düşünüyor?

Böyle kaliteli bir takıma katıldığım için mutluyum. Burada benim için çok büyük imkanlar olacak. Farklı oyun sistemlerinde oyun felsefelerini benimsemeyi öğrendim.

49 numaralı formanın anlamı

Aslında 39'la başlamıştım. Teknik bir hata yapmışlardı kulübüm ve 49'u bana vermek zorunda kaldılar. 49'a geçtim, öyle devam ettim. Ve 49'la Ajax'ta çok güzel zamanlar geçirdim.

Kendini nasıl bir futbolcu olarak tanımlıyor?

Çok özel, çok yönlü bir futbolcuyum. Hücum gücüm ve pas kalitem iyi. Önde hücüm bölgesinde tüm pozisyonlarda oynayabiliyorum. Forvet arkasında da oynayabiliyorum.

Vodafone Arena'ya geldiğinde ne hissetti?

Kasımpaşa'da oynadığım dönemde inşaat halindeydi. Arabayla geçerken görmüştüm. Gaziantep maçında yakından gördüm, benim için hoş bir deneyim oldu. Takım arkadaşlarımla sohbet ettik.

Beck'le birlikte Almanya'da oynaması hakkında...

Beck, iyi bir insan ve karakter. Harika bir insan ve bir profesyonel. Alman takımında İngilizce konuşan bir kaç oyuncudan biriydi, benim adapte olmamı sağladı.

2 yarı için hedefi ne?

Bireysel hedeflere odaklanan bir oyuncu olmadım. Bir takımın oyuncusu oldum. Bencil olmamı söylediler bana ama bir kanat oyuncusunun görevi forveti beslemektir. Kanat oyuncusu için hedef bir sezonda 40 gol değil forveti beslemektir.

Quaresma hakkında neler düşünüyor?

Büyük bir oyuncu. Onunla oynamak gerçekten çok güzel olacak.

Beşiktaş taraftarı hakkında ne düşünüyor?

Beşiktaş taraftarı sosyal medyada çok aktif. Nasıl bir yere geldiğimi anladım. Çok tutkulular. Hatırladığım bir tezahüratları yok ama çok gürültü çıkarıyorlar. Liverpool maçında üzerimizde çok baskı yaratmışlardı. Bir an evvel bu büyük kulübün tarihiyle, değerleriyle, gelenekleriyle ilgili öğrenebildiğim kadar şey öğrenmeye çalışacağım.

İdolü var mıydı?

Çok sayıda vardı.  Bir çok idolüm var. Küçükken Kluivert idolümdü. Henry öyleydi. Kaka da bir dönem idolüm oldu.

Forma koleksiyonu ve giyim tarzı hakkında

Çok büyük maçlara çıktım. Çok önemli oyuncularla forma değiş tokuş yaptım. Hepsi değerli parçalar. Gözlük takmak zorunda değilim ama takmayı seviyorum.

Türk yemekleri ve Türkçe hakkında

Yemeklerin isimleri hatırlamıyorum. Baklavayı çok seviyorum. Kasımpaşa zamanında bazı anahtar terimlerin Türkçe'sini öğrendim. Bu sefer Türkçe dersi alabilirim.

Soru: Messi mi Ronaldo mu?
Ryan Babel: Messi

Soru: Van Basten mi Cruyff mu?
Ryan Babel: Van Basten

Taraftara bir mesajı var mı?

Gerçerkten çok heyecanlıyımç Benim de yapacağım katkılarla, büyük işler yapacağımıza inanıyorum. Takımın zorlandığı anlar olur. Biz onlardan ellerinden gelen en büyük desteği bekliyoruz.