Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın: "2-0 olsa dönmezdi"

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın: "2-0 olsa dönmezdi"

Şampiyonlar Ligi C Grubu 5. hafta maçında Ajax'ı konuk eden Beşiktaş, sahadan 2-1'lik mağlubiyet ile ayrıldı.

Şampiyonlar Ligi C Grubu 5. hafta maçında Ajax'ı konuk eden Beşiktaş, 22'de Ghezzal'in penaltıdan attığı golüyle öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı. 2. yarının başında oyuna giren Haller, dakika 54'te eşitliği getirdi, dakika 69'da ise takımına galibiyeti getirdi. Sahadan 2-1 mağlup ayrılarak 5'te 0 yapan siyah-beyazlılar grupta puansız son sırada yer alıyor.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2-1 kaybedilen Ajax karşılaşmasının ardından üzgündü. 

İyi bir karşılaşma oynadıklarını kaydeden tecrübeli hoca, "Sıkıntılı süreçte oyuncularım iyi ve özgüvenli mücadeleyle oynadılar. Maçı ilk yarı koparabilirdik, yakaladıklarımızı gole çeviremedik. Üst düzey takımla oynadık, kolay değil, yakaladıkları zaman kaçırmıyorlar. Onlar geldiklerini buldular, biz 1-0'dan sonra 2'yi bulmalıydık. 2-0 olsaydı, dönmezdi maç. O kadar kolay değil o iş. Bulduğunu atacaksın ki birkaç pozisyon yüzde 100'ün üzerindeydi. Gol atamayıp, yediğimizde de motivasyonu kaybediyoruz. Bu seviyede işler böyle oluyor. Bizim için iyi bir Şampiyonlar Ligi serüveni olmadı, daha iyisini yapabilirdik. Artık bu defteri bu sezon kapatıyoruz. Ligde kazanmanın yollarını arıyacağız. İnşallah bu hafta dönüşe başlarız. Taraftarımıza bize ve oyunculara olan desteğinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

"Teixeira'dan memnun olma ihtimalimiz yok!"

Brezilyalı yıldız Alex Teixeira'nın performansı hakkında da konuşan Sergen Yalçın, "Genel performansından memnun olma ihtimalimiz yok. Çok farklı beklentiler içerisinde olduğumuz özel bir oyuncu ama oyunsal anlamda katkı yapamıyor. Uzun zaman Çin'de bu tempodan uzak oynadı. O bölgede oyuncu iş yapamadığı zaman rakip kaleye gitmek zor. Belki ligin ikinci yarısında performansını yakalayıp, bize yardımcı olabilir" ifadelerini kullandı.