"Beşiktaş TV’nin kapatılması stratejik bir hatadır"

"Beşiktaş TV’nin kapatılması stratejik bir hatadır"

Beşiktaş Kulübü'nün resmi televizyonu BJK TV, dün akşam yayın hayatına son verdi.

Ajans Beşiktaş - 2004 yılında yayın hayatına başlayan BJK TV, dün akşam itibariyle yayınlarını sonlandırdı. BJK TV, bundan böyle YouTube üzerinden içerikler üretecek.

Beşiktaş Kulübü'nün eski iletişim danışmanlarından Rıdvan Akar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bu kararı eleştirdi.

Akar'ın açıklamaları şu şekilde:

"Beşiktaş Tv’nin kapatılması stratejik bir hatadır. Beşiktaş tv sadece kar/zarar üzerinden düşünülmemesi gereken bir kazanımdı. Avrupa’nın bütün önemli kulüpleri tarafından kullanılan, kolektif bir iletişim avantajıydı.
Beşiktaş TV sadece futbol odaklı olmaması gereken, farklı branşlar, maç yayınları ve sporcuları motive ve onore eden bir yapıydı. Özellikle alt liglerdeki oyuncular için moral, tanıtım ve sahiplenme aracıydı.
Batı’da kulüpler Tv’lerini taraftarla bağ kuran, ürünlerini tanıtan, oyuncularının doğrudan taraftarla bağ kurmasını sağlayan bir empati aracı olarak kullanıyor. Beşiktaş TV de bu amaca dönük kullanılmalıydı.
Eğer kulüp başkanı, oyuncular ilk ve önemli söyleşi ve görüşlerini bu mecrada verirse, tüm medya için çekim ve saygınlık merkezi olabilirdi. 2015-2016 yılında bunu yaptık. Transfer olan oyuncu havaalanından ilk Beşiktaş TV’ye gelir ve ilk söyleşisini verirdi.
Beşiktaş Kulübü’nün tv, dergi, sosyal medyadan oluşan entegre bir medyası vardı. Buna e-dergi ve radyo da kazandırmaya çalıştık. Şimdi sadece sosyal medyası olan bir çorak yapı kaldı.
Beşiktaş TV, ekipman, stüdyo vb. harcama tutarı 3 yıl içinde milyon Euro’yu geçti. Bu hesapsızlığa ne gerek vardı? Yönetim olarak, TV’ye ne değer ve önem atfederseniz, karşılığını alabilirdiniz.
Beşiktaş TV kapandığında 30 çalışanı vardı. Programlar yaptığı dönemde ise bu rakam 60 cıvarındaydı. Çalışanların maaşı, prodüksiyon, yayın ve uydu giderleri ile telaffuz edilen zarar rakamlarının tarafsız ve objektif ombudsmanlar tarafından sorgulanması gerekir.
Beşiktaş Tv, taraftar/kulüp ve oyuncular arasında bağ kuran kolektif bir ilişki ve organizasyon aracıydı. Böylesi iletişimin koptuğu bir dönemde, bu karar kulüp yönetimi/taraftar iletişimi daha da azaltacaktır.
Beşiktaş TV’ye nasıl sahip çıkıldığı yönetimin takdiridir. Şenol Güneş döneminde o vefakar ve cefakar çalışanlar, futbolcu otobüsüne,yemekhanesine, oteline, bazen sahaya bile kabul edilmiyordu. Bazı oyuncular, eleştirildikleri için kulüp tv’sine görüş vermeyecek kadar şımarmıştı.
Beşiktaş TV kar/zarar hesabı gözetilmemesi gereken bir iletişim aracıydı. Devletin TRT’yi kar/zarar gerekçesiyle kapatması ile aynı şeydi. Birlikte çalıştığım, gollerde birlikte kucaklaştığım, özverili ve azla yetinen Beşiktaşlı emekçi kardeşlerime sevgi ve şükranlarımla..."