Beşiktaş yöneticisi Candaş Tolga Işık: "Saldıranlar tespit edildi. Camiaya asla mal etmemek gerekir"

Beşiktaş yöneticisi Candaş Tolga Işık: "Saldıranlar tespit edildi. Camiaya asla mal etmemek gerekir"

Bursaspor taraftarının Beşiktaşlılara yönelik saldırısı sonrası yeni açıklamalar var.

Ajans Beşiktaş - Bursaspor'un Sivasspor ile oynayacağı karşılaşma için Bursa'dan Sivas'a giden Bursasporlu taraftarlar, mola verdikleri yerde gördükleri Beşiktaşlı taraftarlara saldırdılar. Bir otobüs dolusu taraftar, 6-7 kişilik Gediz Beşiktaşlılar Derneği'nden gelen taraftarlara saldırması günün olayı oldu. Gediz Beşiktaşlılar Derneği olayla ilgili bir açıklama yaparken, Beşiktaş Kulübü de resmi hesaplarından bir paylaşımla olayı kınadığını duyurdu.

Gece saatlerinde TRT Spor'a açıklamalarda bulunan Beşiktaş yöneticisi Candaş Tolga Işık, saldırı hakkında şunları söyledi:

"Mola yerinde bir grup Bursaspor taraftarı saldırıyor. Sonra rezalet durum ortaya çıkıyor. Sayın İçişleri Bakanımızı aradım. Çok büyük hassasiyet gösterdiler. Bu görüntülerde saldıran kişilerin gerekli cezayı alması için süreci hızlı ve etkili bir şekilde yürütüyorlar. Saldıranlar tespit edildi. 

Bursa şehri ve camiasına mal edilmemesi gereken bir durum. Saldıranlar Bursaspor taraftarı ama taraftarlarımızı oradan çıkaran da Bursaspor taraftarı. Camiaya asla mal etmemek gerekir. Bundan sonrası adli bir vaka."

SALİH IŞIK VE ŞERAFETTİN BAŞ NELER SÖYLEDİ?

Gece saatlerinde Beyaz TV'de yayınlanan futbol programına bağlanan Gediz Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Salih Işık, saldırı hakkında açıklamalarda bulundu.

"Bu olayı tüm Bursaspor camiasına mal etmek doğru değil. Saldıranlar Bursaspor taraftarı olsa bile, bizi oradan çıkaran da sağduyulu Bursaspor taraftarıdır. Ancak bu olayın peşini bırakmayacağız. Ben de oradaydım. Bursaspor taraftarını fark etmedik. Otobüsten indiğimiz anda saldırıya uğradık durup dururken. Bıçaklı bir mevzu yok. Arkadaşımız ittiriliyor ve kırılan camlar ayağını kesiyor. 15 dikiş atıldı arkadaşımıza. Çok şükür arkadaşlarımızın durumu iyi.

Bursaspor taraftarları tarafından saldırıya uğrayan Beşiktaş taraftarı Şerafettin Baş ise yayında şunları söyledi:

"Gece saat 01:00 sularında Bozüyük'te dinlenme tesislerine giriş yaptık. 4 kişi içeri giriş yapınca ilk orada tartıştık kapıda. Sanırım burada ne işiniz var dediler o anda. Bizi orada sağduyulu Bursaspor taraftarları içeri çekip aldı. O anda benim üzerimi kapatan Bursasporlu ağabeyimiz var. Allah ondan bin kere razı olsun. Belki benden çok darbe aldı."

BURSASPOR TEKSAS GRUBU'NDAN AÇIKLAMA

Öte yandan Bursaspor'un taraftar grubu Teksas'tan Selim Kurtulan, Beyaz TV yayınına bağlanarak açıklamalarda bulundu:

"Bakın oradakiler terörist falan değil. Bunlar cahil çocuklar. Terörist dememeliyiz. Sağduyulu Bursaspor taraftarı olmasaydı Beşiktaşlı arkadaşlar bugün evinde olamazdı. Arkadaşlarımdan öğrendiğim şu: Bizim taraftarımız yemek erken, dışarıdan Beşiktaşlı arkadaşları uyarıyorlar. Girmeyin, ileride mola verin diye uyarıyorlar. Onlar da bir şey olmaz gibisinden laflar ediyor.

Bakın bir tane yaralı yok. Bu insanlar terörist olmamalı. Bunlar cahillik. Hepimiz yaptık, yaşadık bunları. Bizim düşmanlığımız yok. Aramızda 3-5 var böyle. Her camiada var.  Ben bu saldıranları tanıyorum. Hepsini aradım, tek tek konuştum. Hepsine bağırdım. Yazıklar olsun dedim."

Etiketler :