Beşiktaş yönetiminden 'Yabancı teknik direktör' kararı: "Prensip anlaşmasına varıldığını duydum"

Beşiktaş yönetiminden 'Yabancı teknik direktör' kararı: "Prensip anlaşmasına varıldığını duydum"

Milliyet gazetesi Beşiktaş muhabiri Serdar Sarıdağ, Siyah Beyazlıların gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Ajans Beşiktaş - 2020-2021 sezonunu 3 kupayla tamamlayan Beşiktai bu sezon istediği sonuçları elde edemiyor. Şampiyonlar Ligi'nde büyük hayal kırıklığı yaratarak Avrupa'ya erken veda eden Kara Kartal, Süper Lig'de de lider Trabzonspor'un 22 puan gerisinde kaldı.

Beşiktaş'ın en büyük hedeflerinden biri olan Türkiye Kupası'nda Kayserispor'a elenerek turnuvaya veda etmesinin ardından teknik direktör konusu yeniden gündeme geldi. Milliyet gazetesi Beşiktaş muhabiri Serdar Sarıdağ, SKORER TV'de Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtladı ve Beşiktaş'ın gündemini değerlendirdi.

"BATSHUAYI YERİNE BALOTELLİ OLSAYDI..."

Beşiktaş'ın Belçikalı golcüsü Michy Batshuayi'nin performansını eleştiren Sarıdağ, "Batshuayi, Chelsea'nin oyuncusu. Yaşı genç, sürekli sakatlığı yok. Dışarıdan baktığında 'burada kral olur' dersin. Ama gerçeklik farklı. Devre arası keşke Beşiktaş bir santrafor alsaydı. Kayserispor maçının oyun anlamında galibi Beşiktaş'tı. Futbolda en temel gerçek şu: 'İyi bir kalecin ve iyi bir santraforun varsa onları koru, diğerlerini satabilirsin.' Gomis'in gidişi ve dönüşü arasında Galatasaray'ın harcadığı parayla, bir Galatasaray kadrosu daha kurarsın örneğin. Beşiktaş'ın golcüsü Mario Balotelli olsaydı, Sergen Yalçın hala takımın başında olurdu." ifadelerini kullandı.

"SORLOTH İLE İLGİLİ GİRİŞİM YOK"

Serdar Saırdağ, Alexander Sörloth iddiaları hakkında da değerlendirmede bulundu. Beşiktaş'ın Sörloth transferini yalanladığını ifade eden Sarıdağ, "Sörloth, Beşiktaş'ın listesinde olabilir. Durumu ne olacak diye bakar. Ama Sörloth'la ilgili bir görüşme veya girişim yok. Kulüp bunu yalanladı ama Aboubakar da son gün geldi mesela." dedi.

"BEŞİKTAŞ'IN TEKNİK DİREKTÖR ADAYLARINDAN BİRİ KUNTZ'DU"

Beşiktaş'ın A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz'u yeni teknik direktör adaylarından biri olarak belirlediğini ifade eden Sarıdağ, "Stefan Kuntz, Beşiktaş'ın teknik direktör adaylarından birisiydi. Sergen hoca ne zaman ayrılırsa ayrılsın, yerine düşünülen hocalardan biri Kuntz'du. Ama Milli Takım ile anlaştı." ifadelerini kullandı. 

"BURASI TEMİZ BİR ORTAM DEĞİL! ÖNDER KARAVELİ NORVEÇ LİGİ HOCASI"

Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli hakkında değerlendirmelerde bulunan Serdar Sarıdağ, "Önder Karaveli; İsveç, Norveç Ligi'nin hocasıdır. Burası bataklık! Burası, çok temiz bir ortam değil. Görüyoruz işte bataklıktaki sineklerin neler yaptığını. Kimse 'bataklığı kurutalım' demiyor. 'Bataklığa göre sinek lazım' diyorlar. Beşiktaş'ın en büyük sıkıntısı, santrafordan öte, skor üzerinden Beşiktaş'ı yıpratanlar. Hocaya yükleniyorlar, Ceyhun Kazancı'ya yükleniyorlar... Onların hesabı, kendi hocalarını Beşiktaş'ın başına getirmek! Ahmet Nur Çebi ve Ceyhun Kazancı, bu 'hoca yancıları' yüzünden yerli teknik direktörle çalışmak istemiyor." sözlerini kullandı.

"PRENSİP ANLAŞMASINA VARILDIĞINI DUYDUM"

Beşiktaş yönetiminin gelecek sezon için yabancı teknik direktörle yola devam etmek istediği belirten Serdar Sarıdağ, görüşmeler sonrası yabancı bir teknik direktörle prensip anlaşmasına varıldığını açıkladı. Sarıdağ, "Tamamen yabancı hocalarla görüşülüyor. Bir tanesiyle de prensip anlaşmasına varmaya yakın olduklarını duydum. O isim Nuno Espirito Santo değil, o olmaz. Bütçesi, talepleri çok fazla onun. %10 ihtimal veririm en fazla." dedi. (Skorer)