Beşiktaş'a bedava golcü!

Beşiktaş'a bedava golcü!

Süper Lig devlerinden Beşiktaş; Michy Batshuayi'nin üst üste sakatlıklar yaşaması, Güven Yalçın'ın istikrarlı bir performans sergileyememesi ve kadro derinliği oluşturma açısından devre arasında takıma yeni bir golcü dahil etmeyi planlıyor.

Ajans Beşiktaş - UEFA Şampiyonlar Ligi'nde iyi bir performans sergileyemeyen Beşiktaş, Süper Lig'de de son olarak Trabzonspor'a mağlup oldu. Siyah-beyazlılarda kötü gidişat devam ederken gözler bir yandan da devre arası transfer dönemine çevrildi. Beşiktaş'ın tecrübeli santraforu kadrosuna katmak için mesafe kat ettiği öğrenildi.

BEDAVAYA CENK TOSUN

 

Beşiktaş’tan rekor bonservis ücretiyle ayrılan Cenk Tosun, yeniden eski takımının yolunu tutuyor. Tecrübeli santrfor üç yıl önce 23 milyon euro bonservis karşılığında transfer olduğu Everton’dan siyah-beyazlılara bedavaya dönmeye hazırlanıyor.

OCAK'TA VEDAYA HAZIRLANIYOR

İngiliz ekibiyle sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Cenk, kariyerine mavi-beyazlılarda devam etmeyecek. Premier Lig ekibinin devre arasında milli oyuncu ile yollarını ayırmayı düşündüğü öğrenildi. Bu çerçevede ocak ayında gelecek teklifleri değerlendirecek olan Everton, sözleşmesinin bitmesini beklemeden 30 yaşındaki forvete veda etmeyi planlıyor.

DEVRE ARASI İÇİN EVERTON'IN İZNİ ŞART

Ara transferde gol bölgesine mutlaka takviye yapmak isteyen Beşiktaş, Cenk Tosun’u bonservis ödemeden kadrosuna katma fırsatı yakaladı. Siyah-beyazlı kulüp sözleşmesinin bitmesine 6 ay kaldığı için eski futbolcusuyla gelecek sezona yönelik bir kontratı şimdiden yapabilir. Ancak Cenk’i devre arasında renklerine bağlamak isteyen Kartal’ın Everton’la anlaşması gerekiyor.

MAAŞ KOŞULUYLA ONAY

İngiliz ekibinin, Cenk’in 6 aylık ücretinin siyah-beyazlılar tarafından karşılanması durumunda transfere onay vereceği ifade edildi. Beşiktaş bu koşulu kabul ederse bonservisini bedelsiz alacağı milli oyuncuya uzun süreli bir sözleşme imzalatabilecek.

SERGEN YALÇIN ISRARLA İSTİYOR

Başkan Ahmet Nur Çebi geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Cenk Tosun için devre arasında girişimde bulunacaklarını açıklamıştı. Çebi’nin yanı sıra hücumda sıkıntı yaşayan Teknik Direktör Sergen Yalçın’ın da golcü futbolcuyu ısrarla kadrosunda görmek istediği aktarıldı.

DÖRT KUPA KALDIRDI

Cenk Tosun, Beşiktaş kariyerinde 4 kupa kaldırdı. Süper Lig’de 3 şampiyonluk gören milli futbolcu bir kez de Ziraat Türkiye Kupası zaferi yaşadı. Everton’da aradığını bulamayan Cenk 58 resmi maça çıkarken, 11 gol, 6 asiste imza attı.

BAŞKAN MESAJ VERMİŞTİ

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi de Cenk Tosun'un transferine dair geçtiğimiz haftalarda açıklamalarda bulunmuştu. Başkan Çebi, sakatlandıktan döndükten sonra yeniden antrenmanlara başlayan futbolcu için, "Ona sözümüz var ve kapımız her zaman açık" ifadesini kullanmıştı.

BATSHUAYI'YE ALTERNATİF OLACAK

UEFA Şampiyonlar Ligi, Süper Lig ve Türkiye Kupası'ndaki yoğun fikstürde forvet hattında Michy Batshuayi ve Güven Yalçın'ı bulunduran siyah-beyazlılar, Cenk Tosun'u kadrosuna katması halinde Belçikalı futbolcunun yedeği olarak takımda tutacak.

PALACE VE BEŞİKTAŞ'A KİRALANDI

Everton'ın astronomik bir ücretle kadrosuna kattığı golcü futbolcu, yaşadığı sakatlıklar sonrası forma şansı bulmakta zorlandı. Tecrübeli golcü; 2019-2020 sezonunda Crystal Palace ile 2020-2021 sezonunun yarısını kiralık olarak Beşiktaş'ta geçirdi. (Skorer)