''Beşıktaş’a gel şampiyon olalım''

''Beşıktaş’a gel şampiyon olalım''

Beşiktaş'ın transfer etmek istediği Hulk’u ikna etmek için yakın arkadaşı Josef de Souza da devreye girdi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ta bir numaralı gündem forvet transferi. Listenin başındaki isim de dünyaca ünlü golcü Hulk... Siyah-beyazlılarla Brezilyalı forvet arasındaki görüşmeler devam ediyor. Hulk, 1.5 yıllık sözleşme için 4.5 milyon Euro garanti ücret, 200 bin Euro şampiyonluk primi ve ekstra bonus isterken Beşiktaş, toplamda 3 milyon Euro ve bonuslar içeren teklif sundu. Pazarlıklar sıkı bir şekilde sürerken, Hulk'un yakın arkadaşı olan Josef de Souza da bu transfer için devreye girdi.

11 YIL ÖNCE PORTO'DA BİRLİKTE FORMA GİYDİLER

Josef, 11 yıl önce Porto'da birlikte forma giydiği 34 yaşındaki futbolcu ile sık sık telefonlaşıp, mesajlaşıyor. İki yıldızın görüşmelerindeki yeni konu ise Beşiktaş oldu. Josef de Souza'nın Hulk'a, "İstanbul çok güzel bir şehir. Beşiktaş'ta arkadaşlık ortamı harika. Kulübün imkânları da çok iyi. Buraya gel, beraber şampiyon olalım" tavsiyesinde bulunduğu öğrenildi.

ÜÇÜNCÜ RAKİP ATLETİCO MİNEİRO

Bonservisi elinde olan Hulk, ara transferde kulüplerin gözdesi durumunda. 34 yaşındaki forvet için Beşiktaş'ın ardından Trabzonpor devreye girmişti. Porto'nun da takıma dönmesini istediği Hulk'a son olarak Brezilya ekiplerinden Atletico Mineiro talip oldu. Tecrübeli oyuncunun ise kariyerini Avrupa'da sürdürmek istediği, bu nedenle Mineiro'ya sıcak bakmadığı belirtildi.

HULK KİMDİR?

Gerçek adı Givanildo Vieira de Souza. Lakabını çizgi roman karakteri Hulk'tan aldı. Futbola Vilanovense'nin altyapısında başlayan 34 yaşındaki Brezilyalı futbolcu, 2005'te Japonya yolunu tuttu. 2008-09'da Porto'ya transfer oldu. 3 Eylül 2012'de 55 milyon Euro bonservis bedeli ile Zenit'e imza attı. Hulk, son olarak SH Sipg formasını giydi.

AHMED MUSABEKLEMEYE ALINDI

Beşiktaş'ın Hulk gündeme gelmeden önce Ahmed Musa ile anlaştığı ve işin imzaya kaldığı ortaya çıktı. Ancak menajer Ahmet Bulut'tan Hulk önerisi gelince yönetim, teknik direktör Sergen Yalçın'ın görüşüne başvurdu. Yalçın'ın "Hulk'u transfer edebilirsek iyi olur. Bize büyük güç katar, kalitesiyle ve özellikleriyle fark yaratır" sözleri üzerine Ahmed Musa beklemeye alındı. Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ da, "Bu takıma alelade bir adam transfer edemeyiz. Takımı görüyorsunuz, gelen isim bu takımda oynayabilecek kalitede olmalı. Hulk da bunlardan bir tanesi, kariyeri ortada. Girişimlere devam ediyoruz, şartları görüşüyoruz" diye konuştu.

STOPERE PEREİRA

Takımdan gönderilecek isimlerle 1.5 milyon Euro'nun altında olan harcama limitini daha yüksek seviyelere çekmeyi planlayan Beşiktaş, stoper mevkii için Leo Pereira'yı gündemine aldı. Brezilyalı futbolcu için kulübü Flamengo ile resmi temaslar başlarken, siyah-beyazlıların satın alma opsiyonlu 1.5 yıllık kiralama teklifinde bulunduğu öğrenildi. Geçtiğimiz sezonun devre arasında 7 milyon Euro'ya Flamengo'ya transfer olan 24 yaşındaki oyuncunun kulübüyle 2024'e kadar sözleşmesi bulunuyor. Sol ayaklı stoper, bu sezon 17 maçta forma giyerken 1 gole imza attı ve 1341 dakika sahada kaldı.

KONYA, LENS İÇİN DEVREDE

Beşiktaş'ta kadro dışı olan isimlerden Jeremain Lens için Ankaragücü'den sonra Konyaspor da resmen devreye girdi. Yeşilbeyazlıların, 33 yaşındaki Hollandalı yıldızı kiralamak istediği öğrenildi. Ekonomik anlamda zararı en aza indirmeyi hedefleyen siyah-beyazlı yönetim ise oyuncunun 1 milyon 900 bin Euro'luk maaşı için taliplilerle pazarlık yapıyor. (Sabah - Ogün Şahinoğlu)

Etiketler :