Beşiktaş'a Muleka transferinde kötü haber

Beşiktaş'a Muleka transferinde kötü haber

Siyah-beyazlıların sol kanat transferi için anlaşmaya vardığı Kasımpaşa'nın eski yıldızı Jackson Muleka transferinde İngiltere'den rakip çıktı.

Ajans Beşiktaş - Gelecek sezon güçlü bir kadro kurmak isteyen ve şampiyonluğu hedefleyen Beşiktaş, Gedson Fernandes ve Romain Saiss'ten sonra 2 transferi daha bitirdi.

Uzun süredir golcü arayışlarını sürdüren Siyah-beyazlılar, Hollandalı forvet Wout Weghorst ve boşta olan milli futbolcu Cenk Tosun transferlerinde de mutlu sona ulaştı. Beşiktaş'ın önümüzdeki günlerde 2 yıldız futbolcunun transferlerini resmen açıklaması beklerken Weghorst'un 1-2 gün içinde İstanbul'da olması bekleniyor.

MULEKA'NIN TALİPLERİ ARTIYOR!

Beşiktaş'ın ilgilendiği bir diğer forvet olan Demokratik Kongolu golcü Jackson Muleka için Belçika Devlet Televizyonu RTBF'den tarafından son gelişmeler duyuruldu.

Haberin detayında; Beşiktaş'ın dışında Jackson Muleka ile Belçika ve İngiltere'den iki takımın ilgilendiği bilgisi verildi. Club Brugge Teknik Direktörü Vincent Mannaert, takımdaki golcüler Bas Dost, Krmencik ve Adamyan'ın ayrıkları; Openda ve Carl Hoefkens'in muhtemel ayrılıkları nedeniyle forvet bölgesine Muleka'nın transferini istedi. 

Jackson Muleka'nın özelliklerini beğenen Mannaert, kadrosunu bu oyuncuyla güçlendirmek istediğini yönetime iletti.

KOMPANY BURNLEY'YE MULEKA'YI İSTEDİ!

Jackson Muleka için kulübü Standard Liege ile görüşen son kulüp ise İngiltere Premier Lig'den Championship'e düşen Burnley oldu. Burnley'nin yeni menajeri Vincent Kompany, kulüpten ayrılan Wout Weghorst yerine takımı taşıyacak bir golcü istediğini bildirdi.

36 yaşındaki Belçikalı genç teknik adam, kulüp yönetimine Belçika'dan da tanıdığı ve beğendiği Jackson Muleka'nın ismini verdi.

Burnley, Jackson Muleka için Standard Liege'e 3.5 milyon euro önerdi ancak bu ilk teklif Standard Liege tarafından geri çevrildi.  22 yaşındaki Kongolü golcü için 5 milyon euro isteyen Standard Liege, bu isteğini Burnley tarafına da iletti.

DEVRE ARASINDA GELDİ YILDIZLAŞTI!

Geçen sezonun ikinci yarısında Standart Liege'den Kasımpaşa'ya kiralanan Muleka, ligin ikinci yarısında İstanbul ekibinde 12 kez fileleri havalandırdı ve 4 asist yaptı.

Jackson Muleka, geçen sezon devre arasında kiralık geldiği Kasımpaşa'da 14 maçta 12 gol atıp 5 asist yaparak harika bir performans göstermişti. 22 yaşındaki Kongolu forvet, sezonun ilk yarısında ise Standard Liege formasıyla oynadığı 21 maçta 3 gol attı ve 2 asist kaydetti. (Sabah)